Stigao poziv
86

Ukoliko napusti UFC, Habib bi mogao otići u kečere

Klix.ba
Habib Nurmagomedov (Foto: AFP)
Habib Nurmagomedov (Foto: AFP)
Šampion UFC-a u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov dobio je ponudu od organizacije WWE da im se pridruži ukoliko odluči napustiti UFC.

Habib je prošlog vikenda odbranio šampionski pojas pobjedom protiv Conora McGregora koji mu je u četvrtoj rundi predao borbu, a nakon meča je uslijedio pravi haos s obzirom na to da je Dagestanac preskočio ogradu i obračunao se sa članovima McGregorovog tima.

Habib Nurmagomedov se ne miri s najavljenim kaznama zbog haosa koji je sam izazvao, a jučer je uputio otvoreno pismo u kojem se odriče honorara te nastupa u UFC-u ukoliko bude otpušten Zubair Tukhugov, jedan od članova tima kojem prijeti izbacivanje iz ove organizacije.

Tu situaciju je trenutno najpopularniji UFC borac iskoristio kako bi svima pokazao da mu ne nedostaje ponuda, a na Twitter profilu objavio je kako je iz organizacije WWE dobio poziv da im se pridruži.

"WWE me pitao da im se pridružim. Šta mislite o tome?", pitao je Habib preko Twittera.

Rukovodstvo popularnih "kečera" svjesno je popularnosti koju bi Habib svojim pojavljivanjem donio, ali ipak je teško očekivati da će iz UFC-a dopustiti odlazak šampiona lake kategorije.