Slijede sjajne borbe
82

UFC zvijezda priredila nevjerovatnu transformaciju za samo 11 dana uoči večerašnjeg spektakla

D. P.
Volkanovski je smršao 12 kilograma za 11 dana (Foto: UFC)
Volkanovski je smršao 12 kilograma za 11 dana (Foto: UFC)
Spektakularna UFC večer je pred nama u kojima imamo dvije sjajne borbe, a posebno je impresivno ono što je Alexander Volkanovski priredio sa svojim fizičkim izgledom.

Volkanovski je iznenada dobio priliku da se revanšira Islamu Mahačevu u UFC 294 spektaklu zakazanom za večeras. Izgubio je u februaru od istog protivnika na UFC 284 eventu, a večeras je iznenada dobio priliku umjesto Charlesa Oliveire.

Kako je za pripremu borbe imao samo 11 dana, ovaj australski borac napravio je nevjerovatnu fizičku transformaciju. Uspio se adekvatno pripremiti za borbu i smršao je nevjerovatnih 12 kilograma.

Gledatelji su se danima pitali kako će Australac zamijeniti povrijeđenog Oliveiru u kratkom periodu nakon što je kasno saznao za borbu. Ipak, to je uspio i na vaganju održanom sinoć impresionirao je sve fanove.

Isječci i fotografije koje su počele kružiti internetom pokazuju njegov nevjerovatan gubitak težine od 12 kilograma. Činilo se i da su neki ljudi iz Mahačevovog tima bili impresionirani prizorima.

Ni drugi "co-main event" ne nudi manje pažnje. Kamaru Usman i Hamzat Čimajev borit će se večeras u Abu Dhabiju. Iako je imao dosta povreda, Kamaru Usman bi mogao biti nezgodan protivnik jer se radi o borcu koji je godinama važio za jednog od najboljih u UFC-u.

Glavne borbe večerašnjeg spektakla trebale bi početi nakon 20 sati po našem vremenu.