Okršaj bivših prijatelja
11

UFC zvanično potvrdio: Covington protiv Masvidala 5. marta

D. B.
Borilačka organizacija UFC je zvanično potvrdila borbu između Colbyja Covingtona i Jorgea Masvidala.

Nekadašnji prijatelji, a danas ljuti rivali Covington i Masvidal, obračunat će se u oktagonu na događaju UFC 272, koji se održava 5. marta u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

O ovoj borbi se priča već dugo, a situacija je prilično specifična jer su borci nekada bili prijatelji i cimerni, no njigov odnos je narušen u proteklim godinama. Covington je bio prilično glasan i jasan u isticanju želje da se bori protiv Masvidala, a on je u nekoliko navrata istakao da nema ništa protiv. "Velikom gazdi" Dani Whiteu to nije promaklo, tako da je borba zvanično zakazana.

Tridesettrogodišnji Covington traži povratak nakon drugog neuspješnog pokušaja da s trona skine Kamarua Usmana od kojeg je poražen jednoglasnom odlukom u novembru na događaju UFC 268. Osim dva poraza od Usmana, Covington je upisao osam pobjeda savladavši između ostalih Tyrona Woodleyja, Robbieja Lawlera, Rafaela dos Anjosa i Demiana Maiju.

Masvidal je u sličnoj poziciji jer i on ima dva poraza od Usmana od kojih je u drugom doživio svoj prvi nokaut u karijeri.

Prije toga mu je išlo sjajno, imao je tri pobjede u 2019. godini nakon što je nokautirao Darrena Tilla, potom Bena Askrena za samo pet sekundi, a onda je tehničkim nokautom dobio i Natea Diaza.