Potpis koji se dugo čekao
14

UFC potpisao jednu od najvećih ženskih MMA zvijezda, odmah će se boriti na najvećem eventu u 2024.

E. B.
Kayla Harrison
Kayla Harrison
Šef UFC-a Dana White je objavio vijest koju su fanovi MMA sporta očekivali godinama - jedna od najvećih ženskih MMA zvijezda Kayla Harrison je potpisala ugovor i odmah će debitovati na najvećem eventu u 2024. godini - UFC 300 13. aprila u Las Vegasu.

Harrison (33) je dvostruka uzastopna judo olimpijska prvakinja iz 2012. i 2016. godine, nakon čega je 2018. godine ušla u MMA sport i u PFL-u je upisala 16 pobjeda i 1 poraz, te je dva puta osvojila njihov turnir i nagrade od milion dolara.

Ona će se u Las Vegasu na eventu UFC 300 boriti protiv Holly Holm (42), nekadašnje UFC prvakinje u bantam kategoriji.

Holm u MMA ima skor 15-6, a borila se protiv najvećih imena. Definitivno borba koja joj je obilježila karijeru je pobjeda 2015. godine nokautom nakon 56 sekundi protiv Ronde Rousey kojoj je nanijela prvi poraz u karijeri.

I dok je Harrison vjerovatno najbolja grapplerka na svijetu, Holm je bez ikakve sumnje najbolja udaračica, što i ne treba čuditi jer u bokserskoj karijeri ima 33 pobjede iz 38 mečeva.

Osim Harrison i Holm, publika će na eventu UFC 300 uživati i u brojnim vrhunskim borbama, a do sada su potvrdili borbe za titulu između Zhang Weili i Yan Xiaonan, te Justin Gaethje i Max Holloway, dok ćemo gledati i spektakle u vidu borbi Charlesa Oliveire i Armana Carukjana, Jirija Prochazke i Aleksandra Rakića, te Calvina Kattara i Aljamaina Sterlinga.

Ipak, MMA fanovi očekuju da se na eventu nađe i Conor McGregor protiv Michaela Chandlera.