Las Vegas
8

UFC-ov spektakl za kraj godine: Habib se vraća u "kavez", Cyborg za titulu protiv Holm

Piše: N. K.
UFC je za kraj godine sačuvao neke od najboljih borbi koje ćemo vidjeti posljednjeg dana kalendarske 2017. godine na UFC 219 u Las Vegasu.

Naime, zakazana je jedna od najboljih borbi u ženskoj konkurenciji svih vremena između Cris Cyborg i Holly Holm, zbog čega je ova borba za titulu u pero kategoriji ponijela naslov čitavog UFC-219.

Za Brazilku Cris mnogi vjeruju da bi mogla ravnopravno da se bori i protiv muškaraca, a smatraju je najjačom ženom u UFC-u.

Next up. #UFC219

A post shared by ufc (@ufc) on

Ipak, neće joj biti lako protiv Holly, bivše šampionke u kategoriji ispod, kada je šokirala Rondu Rousey u jednom od najvećih iznenađenja svih vremena na UFC 193.

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl u kome ćemo gledati dvije veoma snažne borkinje, koje imaju možda i najjači udarac među ženama u UFC-u.

Gledat ćemo i povratak u oktagon jedne od najvećih UFC zvijezda, neporeženu rusku zvijer Habiba Nurmagomedova, koji do sada u karijeri ima skor od 24:0.

Međutim, neće mu biti lako da se ostane na nuli jer se bori protiv jednog od najopasnijih boraca u lakoj kategoriji Edsona Barboze, koji ima skor od 19:4, a sada je u seriji od tri vezane pobede.

Main card za UFC 219:

Cris Cyborg - Holly Holm Edson Barboza - Khabib Nurmagomedov Marc Diakiese - Daniel Hooker Cynthia Calvillo - Carla Esparza Carlos Condit - Neil Magny

Ostale borbe na UFC 219:

Louis Smolka - Matheus Nicolau Pereira Myles Jury - Rick Glenn Khalil Rountree - Michal Oleksijczuk Marvin Vettori - Omari Akhmedov Tim Elliott - Mark Delarosa