112. izdanje
3

UFC Fight Night ovog vikenda: Popis borbi koji nudi skrivene borilačke poslastice

Klix.ba
Elitna svjetska MMA promocija Ultimate Fighting Championship će u noći s nedjelje na ponedjeljak, 26. juna, s početkom u 3 sata iza ponoći održati svoj 112. Fight Night event.

Čak šest mečeva u glavnom dijelu priredbe nudi odličan Fight Night predvođen okršajem top boraca lake kategorije: Michaelom Chiesom i Kevinom Leeom. Doduše, većina tvrdokornih fanova će na ovom popisu borbi naći minimalno još dva zanimljivija meča, a kada tome dodate da su uvodnom programu zapeli borci poput Claya Guide i Vitora Mirande, onda je jasno da se radi o zaista iznimno snažnom fight cardu.

Chiesa vs. Lee

Chiesa trenutno ima tri pobjede u nizu i od dolaska u UFC nikada nije bio u boljoj formi. Doduše, jedina dva dvoboja koja je do sada izgubio su ona protiv Jorgea Masvidala i Joea Lauzona, boraca sa samog vrha divizije, pa je teško govoriti da je ikada imao posebno loše nastupe. Sve ostale protivnike, njih sedam, je uspio svladati uključujući i neka velika imena poput Al Iaquinte, Jima Millera i Beneila Dariusha u posljednjem nastupu. Chiesa u ovaj dvoboj ulazi s impresivnih 14-2, što je gotovo identičan score i njegovog protivnika Kevina Leea koji ima tek jednu pobjedu više i isti broj poraza.

Lee je u UFC stigao dvije godine kasnije od Chiese (2014.), a zanimljivo i on je imao vatreno krštenje upravo protiv Al Iaquinte kao i njegov protivnik u Oklahoma Cityju. I dok ga je Chiesa uspio savladati, kontroverzni Al Iaquinta je bio koban za Leeja. Od tog dvoboja, 24-godišnji Amerikanac je poražen još samo jednom i to na UFC-u 194 protiv Leonarda Santosa. Sve ostale protivnike, tačnije njih 8, je pobijedio izborivši ovaj main event. S obzirom na slične brojke i slične statistike, radi se o brilijantnom matchmakingu i dvoboju koji će odraditi koji će od ova dva borca nastaviti put prema vrhu lake divizije, a koji će morati napraviti malen korak unatrag.

Hendricks vs. Boetsch

U uvodnom-glavnom meču večeri vidjet ćemo sjajan obračun u srednjoj kategoriji između dva veterana, bivšeg prvaka Johnyja Hendricksa i tvrdog Tima Boetscha. Radi se o svojevrsnom dvoboju "utopljenika". Boetsch ima četiri poraza prekidom u posljednjih šest dvoboja, a Hendricks je doduše uspio pobijediti Lombarda u zadnjem meču, no prije toga je tri puta izgubio. Bio je to prvi nastup za bivšeg šampiona u višoj srednjoj kategoriji jer je već duže vrijeme muku mučio sa skidanjem kilograma. Ipak, Boetsch je jedan od krupnijih i snažnijih veterana divizije do 84 kilograma pa zadatak nikako neće biti lagan za Hendricksa.

Pobjednik ovog dvoboja će barem malo lakše disati, dok će gubitnik ponovno biti pred otkazom. S obzirom na to da UFC u posljednje vrijeme relativno olako pušta svoje zvijezde da promijene tabor, nije isključeno da se onom poraženom zahvali na dugogodišnjoj suradnji, a da ovaj završi recimo u Bellatoru.

Penn – konačni kraj?

Program u Oklahoma Cityju će otvoriti legendarni bivši dvostruki prvak BJ Penn. Je li ovo posljednji nastup za The Prodigyja, teško je reći jer smo Havajčanina u prošlosti toliko puta otpisivali, a on je ponovno uspio izboriti novi meč u Octagonu. Posljednji put kada se vjerovalo da Penna više sigurno nećemo vidjeti u profesionalnoj akciji bilo je u januaru ove godine kada ga je deklasirao i gotovo ismijao Yair Rodriguez. Bio je to četvrti poraz legendarnog borca zaredom ili ako hoćete čuti još tragičniju statistiku – u posljednjim osam mečeva Havajčanin je slavio tek jednom. Bilo je to prije sedam godina – 2010. protiv jednako legendarnog Matta Hughesa.

Protivnik u dvorani Chesapeake Arena će mu biti njemački veteran Dennis Siver. Ovaj sjajni kick bokser je dio UFC-a još od 2007. i meča protiv Jessa Laiudina. Od tada je nanizao prilično solidnih 12 pobjeda i 8 poraza, uz 6 bonusa večeri. S obzirom na to da mu je 38 godina i da je znatno usporio u posljednjim nastupima, ne čude dva zadnja poraza od McGregora i Kawajirija. Dvoboj protiv Penna će pokazati ima li još uvijek vatre u ovom njemačkom veteranu ili je vrijeme za penziju.

U preostalim dvobojima na glavnoj karti Tim Means i Alex Garcia će odmjeriti snage u velteru, Joachim Christensen i Dominick Reyes u poluteškoj diviziji, a jedina ženska borba će biti ona između Felice Herring i Justine Kish u slamka diviziji.

UFC Fight Night 112: Chiesa vs. Lee

Michael Chiesa vs. Kevin Lee B.J. Penn vs. Dennis Siver Tim Boetsch vs. Johny Hendricks Felice Herrig vs. Justine Kish Joachim Christensen vs. Dominick Reyes Tim Means vs. Alex Garcia

Uvodne borbe:

Jeremy Kimball vs. Josh Stansbury

Vitor Miranda vs. Marvin Vettori Carla Esparza vs. Maryna Moroz Clay Guida vs. Erik Koch

Direktan prijenos akcije iz Oklahoma Cityja možete pogledati na Fight Channel PPV-u ili na FightChannelTV.com.

UFC