Sjajni mečevi
3

UFC Fight Night 120: Poirier protiv Pettisa, oproštajna borba Matta Browna

Klix.ba
vog nas vikenda čeka još jedno zanimljivo UFC Fight Night izdanje čiju glavnu borbu nikako ne smijete propustiti jer UFC Fight Night 120 donosi napeti okršaj u lakoj diviziji između Dustina Poiriera i bivšeg prvaka Anthonyja Pettisa te još mnoštvo potencijalno sjajnih mečeva uz oproštaj veterana Matta Browna.

Traži i bit će ti dano

Bivši UFC prvak Anthony Pettis tražio je meč s Dustinom Poirierom, a želja će mu se ostvariti u glavnoj borbi UFC Fight Nighta ovog vikenda. I to je definitivno nešto što nijedan MMA fan ne bi trebao propustiti.

Jedanaestoplasirani borac lake divizije, Anthony Pettis (20-6 MMA, 7-5 UFC), napokon će doći na svoje. Iako je u početku svoje UFC karijere imao impresivan rezultat, u zadnjih nekoliko godina je imao dosta uspona i padova. Nakon što je izgubio pojas u martu 2015. godine, koji mu je preoteo Rafael dos Anjos, skupio je četiri poraza u šest borbi. Pettis je tu imao i pokušaj u pero diviziji u kojoj je ostvario prvo pobjedu, da bi onda izgubio od Maxa Hollowaya u borbi za titulu u decembru 2016. godine. Potom se vratio u laku diviziju te ljetos ostvario pobjedu u svojoj zadnjoj borbi protiv Jima Millera na UFC-u 213.

Njegov protivnik Dustin Poirier (21-5 MMA, 13-4 UFC) nalazi se na četrnaestom mjestu u diviziji. Zadnji je put nastupio na UFC-u 211 u martu kada je s bivšim prvakom Eddijem Alvarezom napravio pravi vatromet u oktogonu. Borba je završila kao kontroverzni "no contest" s obzirom na to da je Alvarez na protivnika položio seriju nedozvoljenih udaraca koljenom.

S UFC Fight Nightom 120, Poirier će se po drugi put vratiti kao headliner u Virginiju gdje je zadnji put bio poražen prisilom na predaju u četvrtoj rundi kad je od njega bio bolji Chan Sung Jung.

Oproštajni meč Matta Browna

Kad je Matt Brown (20-16 MMA, 13-10 UFC) debitovao u sedmoj sezoni ‘The Ultimate Fightera’, niko nije polagao previše nade u njega s obzirom na njegov ne tako uvjerljiv rezultat od sedam pobjeda i šest poraza u to vrijeme. No nije trebalo dugo da njegovi kolege shvate da ono što Brown nema na papiru nadoknađuje snagom i nisu baš stajali u redu da sparinguju s njim.

Devet godina nakon što je upao u oči javnosti, ovaj 36-godišnji miljenik MMA fanova odlučio je da je vrijeme da objesi rukavice o klin te je najavio da će to učiniti nakon borbe na UFC Fight Nightu 120. U zadnje je tri borbe triput izgubio, a najgori je poraz bio u zadnjoj borbi kad ga je nokautirao Donald Cerrone te je zbog tog, ali i tisuće udaraca prije, morao deset dana provesti u izolaciji bez svjetlosti i glasnih zvukova.

Ultimativni UFC veteran i član prve postave ‘The Ultimate Fightera’, Diego Sanchez (27-10 MMA, 16-10 UFC), poznat je po svom beskompromisnom stilu i prošao je desetke ratova te nerijetko krvavo došao do pobjede. Ovom se borbom vraća u velter diviziju. 35-godišnji Sanchez je poražen nokautom u posljednjem dvoboju od Al Iaquinte u travnju. U posljednjih pet dvoboja je sakupio dvije pobjede i tri poraza. Posljednji put se član The JacksonWink dvorane borio u kategoriji do 77 kilograma još u veljači 2012. Tada je poražen odlukom sudaca od Jakea Ellenbergera, a dvojac je zaradio bonus za najbolji meč večeri.

Hoće li Arlovski postaviti novi UFC rekord?

Karijera Andreija Arlovskog (25-15 MMA, 14-9 UFC) definitivno je vidjela bolje dane. Bivši UFC-ov prvak trenutno se nalazi na nizu od pet uzastopnih poraza, a za bijeg od novog pripremao se u American Top Teamu. Bjeloruski teškaš je posljednji dio priprema za svoj okršaj s Juniorom Albinijem, umjesto u Albuquerqueu, gdje se nalazila Jackson-Wink dvorana, odradio na jugu Floride, uvidjevši da nešto očito ne štima. ‘Pitbullov’ negativni niz započeo je još početkom 2016. i borbom s danas aktuelnim prvakom Stipom Miočićem, a nastavio se u dvobojima s Alistairom Overeemom, Joshom Barnettom, Francisom Ngannouom i Marcinom Tyburom.

Već nakon posljednjeg poraza mnogi su vjerovali kako će se UFC pozdraviti sa svojim teškašem, no on je dobio još jednu priliku. Ako izgubi od Brazilca, Andrei će vjerojatno dobiti otkaz, ali i postati prvi borac koji je u UFC-u upisao šest uzastopnih poraza u jednom "mandatu" unutar oktogona.

A Junior Albini (14-2 MMA, 1-0 UFC) će isto tako sigurno dati sve od sebe s obzirom na to da mu je ovo prilika da svojoj karijeri doda jedan poznati skalp. Ovaj 26-godišnji Brazilac po prvi je puta nastupio u UFC-u u julu ove godine te je tehničkim nokautom svladao Timothyja Johnsona na UFC on FOX-u 25.

Osim navedenih, na main-cardu UFC Fight Nighta 120 nalaze se još tri borbe, pa ćemo tako gledati i okršaj Natea Marquardta (35-18-2 MMA, 13-11 UFC) protiv Cezara Ferreire (11-6 MMA, 7-4 UFC) u srednjoj diviziji, Raphael Assuncao (25-5 MMA, 9-2 UFC) bori se s Matthewom Lopezom (10-1 MMA, 2-1 UFC) u bantamu, dok će glavni dio cijelog eventa otvoriti Clay Guida (33-17 MMA, 13-11 UFC) i Joe Lauzon (27-13 MMA, 14-10 UFC) u meču lake divizije.

UFC Fight Night: Poirier vs. Pettis pratite 12. novembra u noći sa subote na nedjelju od 4 sata ujutro uživo na fightchanneltv.com.

UFC Fight Night: Poirier vs. Pettis

Anthony Pettis vs. Dustin Poirier Matt Brown vs. Diego Sanchez

Andrei Arlovski vs. Junior Albini Nate Marquardt vs. Cezar Ferreira Raphael Assuncao vs. Matthew Lopez Joe Lauzon vs. Clay Guida

UFC