U subotu
3

UFC Fight Night 111: Holm, Arlovski i Dos Anjos traže iskupljenje u Singapuru

Klix.ba
UFC će 17. juna drugi put održati svoju priredbu u dalekom Singapuru. UFC Fight Night 111 će ponuditi četiri dvoboja na "main cardu", a predvodit će ga okršaj bivše prvakinje Holly Holm i opasne Brazilke Bethe Correie u bantam kategoriji.

Za drugi dolazak u Singapur UFC je sastavio vrlo dobar popis borbi koji na glavnom dijelu nudi nastupe nekoliko bivših prvaka. Tu su osim Holly Holm i bivši šampion u teškoj kategoriji Andrei Arlovski, odnosno donedavni u lakoj diviziji Rafael Dos Anjos, što bi svakako trebao biti dobar mamac za lokalne MMA fanove.

Holm vs. Correia

S tri uzastopna poraza zaredom, Holly Holm i nije najzahvalnije lice za predvoditi jedan UFC event, no njezino detroniziranje Ronde Rousey je ostavilo toliko dubok trag u MMA zajednici da su ljudi iz UFC-a to odlučili iskorištavati dokle ide. Ovaj put je vjerojatno i zadnji put. Holm će se u Singapuru susresti s vrlo opasnom Brazilkom Bethe Correiom te će u tom dvoboju očajnički tražiti pobjedu i prekid katastrofalnog niza.

Problemi za Holm su započeli na UFC-u 196 prošle godine kada je imala gotovo dobiven meč za naslov protiv Mieshe Tate. Doslovno je ispustila pobjedu u posljednjoj petoj rundi, a nakon toga se nije uspjela vratiti u pravi ritam niti protiv Shevchenko, niti protiv De Randamie u mečevima koji su slijedili. U njezinu se obranu može reći da se radi o zaista samom vrhu ženskog borilačkog svijeta.

Shevchenko je aktualna izazivačica Amandi Nunes, a dvoboj protiv De Randamie je bio inauguralni za poziciju prvakinje u perolakoj kategoriji. Ako tome dodate da je Holanđanka u čak dva navrata nesportski nakon zvona pogodila i dobro uzdrmala Holm, a zato nije odgovarala, onda je jasno da bivša UFC prvakinja u ovom naglom padu nije imala i malo sreće. Mnoge stvari su se mogle posložiti malo drugačije, a ona bi i dalje bila na vrhu. No, šta je, tu je...

U slučaju i četvrtog poraza u nizu, djevojka iz Albuequerqua bi mogla doći na rub otkaza, stoga je iznimno bitno da u Singapuru napokon dođe do pobjede koja će joj donijeti toliko potreban mir.

To svakako neće biti lako jer će na drugoj strani oktagona stajati jedna od najboljih borkinja svijeta u ovoj kategoriji i bivša izazivačica Ronde Rousey, Bethe Correia.

Ova opasna nokauterka je od dolaska u UFC 2013. savladala čitav niz poznatih imena da bi na UFC-u 190 "izgorila" u dvoboju s tada aktuelnom prvakinjom Rondom Rousey. Njezin pokušaj da se okruni vrijednom titulom je trajao tek 34 sekundi prije nego što je Rousey teško nokautirala Brazilku pred njezinim fanovima u Rio de Janeiru. Loš niz je nastavila i u sljedećem dvoboju protiv Raquel Penninghton koji je završio podijeljenom sudačkom odlukom koja je otišla na stranu njezine protivnice.

No, Correia u posljednje vrijeme ponovno izgleda vrlo dobro pa su joj dobri nastupi protiv Eye i Reneau osigurali glavnu borbu večeri u Singapuru i okršaj s Holm.

Arlovski vs. Tybura

U "co-main" eventu ove priredbe vidjet ćemo i bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji, Andreija Arlovskog, u dvoboju protiv nadolazećeg poljskog teškaša Marcina Tybure.

Ako ste pročitali gornji pasus o katastrofalnom padu Holly Holm, onda ga gotovo možete prekopirati i u slučaju Andreija Arlovskog. Samo na još negativniji i gori način. Stvari su se, naime, za "Pitbulla" još prije godinu i pol dana činile idilične. Dolazak u tim Grega Jacksona i povratak u UFC su se pokazali kao ispravni potezi. Četiri uvodne pobjede unutar Octagona su Arlovskom donijele meč protiv Stipe Miočića na UFC-u 195 okarakteriziran kao "title eliminator" dvoboj. Ipak, Miočić je danas jedna druga vrsta borilačke zvijeri pa je meč trajao tek 54 sekunde.

Nakon tog teškog poraza Arlovski kao da više nije uspio uhvatiti ritam. Kao da ga je "Vatrogasac" načeo i ponovno njegovu bradu učinio suspektnom. Uslijedila su još tri katastrofalna poraza prekidima: protiv Overeema, Barnetta i posljednje protiv Ngannoua. Ne treba biti posebno vidovit da bi se predvidjelo kako UFC neće tolerirati i peti poraz za Arlovskog stoga se radi o iznimno bitnom meču za njega.

Poljak Marcin Tybura je s druge strane u UFC-u završio nakon slavlja protiv Ante Delije (pobjedi je kumovala nesretna povreda), a svoj je debi u elitnom oktagonu imao u aprilu prošle godine na priredbi u Zagrebu. Tada je ostao kratak protiv Timothyja Johnsona, no već je u naredna dva dvoboja pokazao klasu. Prekidom je svladao Viktora Pestu i Luisa Henriquea što mu je i donijelo napredak na ljestvici i dvoboj s legendarnim Arlovskim.

Dos Anjos vs. Saffiedine

Program UFC Fight Night 111 priredbe će otvoriti još jedan bivši UFC prvak, Rafael dos Anjos. Ovo će za Brazilca biti debi u velter kategoriji nakon gubitka titule protiv Eddieja Alvareza i poraza od Tonyja Fergusona.

Neki će reći da je Dos Anjos shvatio da više nema što tražiti u kategoriji gdje je donedavno suvereno kraljevao, a drugi će pozdraviti njegovu odluku da pređe u višu diviziju zbog sve težeg "weight cuta". Bilo kako bilo, meč u Singapuru protiv opasnog udarača Tarreca Safiedinea je novi početak za Brazilca.

S 32 godine Dos Anjos tek ulazi u najbolje borilačke godine pa će biti zanimljivo pratiti daljnju karijeru čovjeka koji je u UFC-u još od 2008. i koji je donedavno slovio kao jedan od najboljih P4P boraca svijeta.

Belgijanac od dolaska u UFC 2014. ima tri poraza i tek jednu jedinu pobjedu, no kada pogledate popis dosadašnjih protivnika imate dojam da se nekome zamjerio u čelništvu promocije. Debi protiv Roryja MacDonalda, a zatim redom Ellenberger, Story, Kim i sada Dos Anjos... Dodatni komentari zaista nisu potrebni.

Na glavnoj karti u Singapuru vidjet ćemo i meč u velter kategoriji između Dong Hyun Kima i Colbyja Covingtona, a valja spomenuti i nastup Takanorija Gomija u uvodnom programu. Sve u svemu, UFC Fight Night 111 će ponuditi nekoliko vrhunskih dvoboja koje se isplati pogledati.

UFC Fight Night 111: Holm vs. Correia

Holly Holm vs. Bethe Correia Andrei Arlovski vs. Marcin Tybura Colby Covington vs. Dong Hyun Kim Rafael dos Anjos vs. Tarec Saffiedine

Uvodne borbe:

Takanori Gomi vs. Jon Tuck Cyril Asker vs. Walt Harris Ulka Sasaki vs. Justin Scoggins Jonathan Meunier vs. Li Jingliang Russell Doane vs. Kwan Ho Kwak Carls John de Tomas vs. Naoki Inoue Ji Yeon Kim vs. Lucie Pudilova Alex Caceres vs. Rolando Gabriel

Direktan prijenos možete gledati u subotu od 14:00 sati na Fight Channel PPV-u ili na FightChannelTV.com.

UFC