Komentar na povlačenje
12

UFC analitičar Robin Black: Ako McGregor igra neku igru, izabrao je najgori trenutak

Klix.ba
Robin Black
Robin Black
MMA analitičar Robin Black je za Russia Today govorio o penzionisanom irskom borcu Conoru McGregoru, njegovom doprinosu UFC-u i odluci da se povuče.

Black smatra da Irac pravi loš potez ako je objavljivanjem povlačenja želio dobiti dio UFC-ovog kapitala, jer ga ova organizacija koju je pomogao izgraditi više ne treba. Također, jedan od mogućih razloga McGregorovog povlačenja iz MMA svijeta bi mogla biti optužba za silovanje.

NIje tajna da je McGregor nekoliko puta javno tražio udio od UFC-a. kompanije koja je 2016. godine prodana za 4 milijarde dolara. No, Black smatra da mu tajming za ovaj potez ne može biti lošiji.

"Ovih dana McGregor priča da želi dio kapitala. To možete vidjeti i iz njegove perspektive. Pojavio se i oborio pay-per-view rekorde te je poretvorio sebe i UFC u velikane, a također je natjerao ljude da pričaju o tome. Ljudi koje nije zanimao UFC su ipak znali ko je Conor McGregor, jer ih je interesovao. Odmah nakon toga je kompanija prodana za 4 milijarde dolara, a i ESPN je pokazao da želi biti u UFC biznisu. Sve ovo se dogodilo nagon što je McGregor zapalio fitilj te komanije. S njegove tačke gledišta, on želi dio kolača, javno je to rekao. To se čini fer, zaista. Međutim, da bi tražio te stvari, mora biti u u prednosti, odnosno biti najveća zvijezda na svijetu, kada su svi uzbuđeni zbog njega i kada pričaju o njemu. On je čovjek koji je uhapšen nekoliko puta, ima raznih konflikata, prodaje viski i McGregor Fast program, prodaje različite stvari. On nije nauzbudljiviji borac na svijetu u očima ljudi. Stoga, UFC je taj koji ima prednost, nikad nije bio veći i relevantniji. ESPN ga čini još većim u Americi, tako da, ukoliko McGregor igra neku igru, izabrao je pogrešno vrijeme", izjavio je Black.

Nekadašnji dvostruki UFC šampion je najavio kraj karijere u utorak.

"Hej društvo, kratko obavještenje. Odlučio sam se povući iz MMA sporta. Želim svojim starim kolegama da napreduju u takmičenju. Sada se pridružujem mojim starim partnerima koji su već u penziji", napisao je McGregor na Twitteru.

Kasnije istog dana se pojavila informacija da je McGregor pod istragom zbog seksualnog napada u Irskoj koji se navodno dogodio u decembru. Njegov glasnogovornik je odbacio povezanost njegove odluke i istrage.