Privukao publiku
59

U Visokom održan taekwondo turnir, nastupila 374 takmičara iz 22 kluba

Klix.ba
Protekle subote u organizaciji Taekwondo kolektiva Bosna u Visokom održan je "Klupski i prijateljski turnir Taekwondo kolektiv Bosna 2018“ na kojem su nastupila 22 taekwondo kluba iz BiH, Slovenije i Hrvatske te ukupno 374 takmičara.

U prepunoj sportskoj dvorani KSC Mladost u Visokom takmičenje se odvijalo na četiri borilišta s elektronskim pancirima i opremom.

Turnir je započeo intonacijom himne BiH, obraćanjem domaćina i gostiju, dodjelom zahvalnica i svečanim otvaranjem u 10:00 sati. Supervizor turnira bio je Taekwondo savez Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa predsjednikom saveza Edinom Valjevcem.

"Pored toga što je Taekwondo kolektiv Bosna jedan od najuspiješnijih klubova našeg kantona i BiH, dokazali su se i kao najbolji domaćini i organizatori svih dosadašnjih takmičenja koja su bila u režiji i organizaciji ovog kluba“, izjavio je Vanjevac.

Predsjednik Taekwondo kolektiva Bosna Edin Kajević se u svom obraćanju zahvalio svim takmičarima i klubovima koji su učestvovali na ovom turniru, kao i roditeljima, prijateljima i sponzorima ovog kolektiva.

Tokom cijelodnevnog trajanja turnira tribine u KSC Mladost su bile popunjene do zadnjeg mjesta, a publika je mogla uživati u izuzetno dobrim i atraktivnim borbama ovog olimpijskog borilačkog sporta koji postaje sve više interesantniji kako omladini tako i odraslima u BiH.

Takmičenje je trajalo do 19:00 sati, a na samom zatvaranju turnira generalni sekretar taekwondo kolektiva Bosna Elvir Špiodić se obratio prisutnima.

"Na ovom turniru je učestvovalo 22 kluba iz BiH, Hrvatske i Slovenije sa 374 takmičara i drago mi je da je takmičenje proteklo u najboljem redu. Što se tiče rezultata Taekwondo kolektiva Bosna, kao i uvijek do sada, možemo reći da smo prezadovoljni i nenadmašivi. Osvojili smo ubjedljivo prvo mjesto u ukupnom poretku sa 269 bodova i 67 medalja, 20 zlatnih, 21 srebrena i 26 bronzanih. Drugo mjesto pripalo je Taekwondo klubu Crni Labudovi sa ukupno osvojenih 85 bodova, dok je treće mjesto osvojio Taekwondo klubu Start iz Zenice sa osvojenih 78 bodova“, rekao je Špiodić.