|

U Tuzli održano Državno prvenstvo u hrvanju

U Tuzli održano Državno prvenstvo u hrvanju
11
Klix.ba
26.12.2017. u 11:05
5
komentara
11

dijeljenja
U Tuzli održano Državno prvenstvo u hrvanju Foto: HSBiH
Hrvački Savez Bosne i Hercegovine je u Tuzli održao Državno prvenstvo u hrvanju u grčko-rimskom stilu za kadete, juniore i seniore, kao i u slobodnom stilu za kadetkinje.
U veoma jakoj konkurenciji uz učešće više od 50 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine takmičenje je proteklo uspješno i u najboljem redu.

Da sve bude fer i sportski sve mečeve sudile su strane sudije sa UWW licencom.

Zlatne medalje su osvojili: Bilal Jaganjac (mlađi dječak, - 35 kg), Luka Trnjaković (mlađi dječak, -50 kg), Namik Memišević (mlađi dječak, -55 kg), Aldin Kadrović (stariji dječak, - 53 kg), Kenan Čustović (stariji dječak, -66 kg), Neven Davidović (stariji dječak, -73 kg), Aleksa Kovačević (stariji dječak, -85 kg), Alem Lilić (kadet, - 69 kg), Alen Husić (kadet, -96 kg), Slađan Trninić (senior, - 66 kg), Armin Šljivo (senior, -87 kg), Harun Omerhodžić (senior, -92 kg), Kristina Šobot (djevojka, -50 kg) i Marija Vranješ (djevojka, -62 kg).

Važno je napomenuti da će pobjednici predstavljati BiH u svojstvu reprezentativaca Bosne i Hercegovine kojima će biti obezbijeđene međunarodne licence za 2018. godinu, te će im Hrvački savez Bosne i Hercegovine pružiti svu neophodnu pomoć za ostvarivanje zavidnih rezultata.

Tehnički organizator HK Sloboda Tuzla kao domaćin je besprijekorno obavio posao za realizaciju ove značajne manifestacije.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...