Više od 50 takmičara
11

U Tuzli održano Državno prvenstvo u hrvanju

Klix.ba
Foto: HSBiH
Foto: HSBiH
Hrvački Savez Bosne i Hercegovine je u Tuzli održao Državno prvenstvo u hrvanju u grčko-rimskom stilu za kadete, juniore i seniore, kao i u slobodnom stilu za kadetkinje.

U veoma jakoj konkurenciji uz učešće više od 50 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine takmičenje je proteklo uspješno i u najboljem redu.

Da sve bude fer i sportski sve mečeve sudile su strane sudije sa UWW licencom.

Zlatne medalje su osvojili: Bilal Jaganjac (mlađi dječak, - 35 kg), Luka Trnjaković (mlađi dječak, -50 kg), Namik Memišević (mlađi dječak, -55 kg), Aldin Kadrović (stariji dječak, - 53 kg), Kenan Čustović (stariji dječak, -66 kg), Neven Davidović (stariji dječak, -73 kg), Aleksa Kovačević (stariji dječak, -85 kg), Alem Lilić (kadet, - 69 kg), Alen Husić (kadet, -96 kg), Slađan Trninić (senior, - 66 kg), Armin Šljivo (senior, -87 kg), Harun Omerhodžić (senior, -92 kg), Kristina Šobot (djevojka, -50 kg) i Marija Vranješ (djevojka, -62 kg).

Važno je napomenuti da će pobjednici predstavljati BiH u svojstvu reprezentativaca Bosne i Hercegovine kojima će biti obezbijeđene međunarodne licence za 2018. godinu, te će im Hrvački savez Bosne i Hercegovine pružiti svu neophodnu pomoć za ostvarivanje zavidnih rezultata.

Tehnički organizator HK Sloboda Tuzla kao domaćin je besprijekorno obavio posao za realizaciju ove značajne manifestacije.