Nakon dvije godine
21

U subotu revanš najboljeg ženskog UFC-a meča ikad, "unakažena" Poljakinja želi osvetu

H. H.
Nekadašnja UFC-ova prvakinja Joanna Jedrzejczyk u subotu se vraća u UFC-ov kavez više od dvije godine otkako je izgubila od Weili Zhang u borbi koja se smatra najboljom ženskom borbom svih vremena i u kojoj je njeno lice bilo potpuno deformisano.

Kineskinja je početkom marta 2020. godine surovo izudarala Poljakinju i tom prilikom joj promijenila lični opis.

U spektakularnom duelu viđeno je čak 800 kombinovanih udaraca nakon kojih su obje završile u bolnici. Joanna je tada znatno lošije izgledala, čitavo lice joj je bilo izdeformisano i u hematomima, ali se nakon više od dvije sedmice skoro potpuno oporavila.

Sada je došlo vrijeme za revanš u Singapuru na UFC-u 275, ali ovaj put, Jedrzejczyk kaže da borba neće nalikovati prošloj.

"Pravi sam ratnik kada zakoračim u oktagon. Prihvatam ovu borbu, ali znam da imam više načina. Moram biti bolji i pametniji borac, a to ću i učiniti ovaj put. Ovo je borba za koju mislim da će biti drugačija. Dobila sam veliku lekciju i promijenit ću način borbe", kazala je Poljakinja u najavi meča.

Iako se ovaka izjava vjerovatno neće svidjeti UFC-ovoj publici, jasno je da obje borkinje moraju manje rizikovati nakon brutalnih batina u prvoj borbi. Ovoga puta borba će se odvijati u tri runde, a ne u pet kao prošli put, što će također umanjiti izglede za sepktakl kao u prvom okršaju.

U međuvremenu, od njihove međusobne borbe, Zhang je izgubila titulu uzastopnim porazima protiv Rose Namajunas.