Od 10. do 13. 10.
12

U Sarajevu počinje 40. ITF Evropsko taekwondo prvenstvo

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
ITF Evropsko taekwondo prvenstvo, 40. po redu, bit će održano od 10. do 13. oktobra u Sarajevu.

Borbe najboljih taekwondoista Evrope će biti održane u dvorani "Mirza Delibašić" centra Skenderija, a učestvovat će rekordnih 700 učesnika iz 37 zemalja.

Kako je kazao selektor reprezentacije BiH Ramo Čehajić, BiH će predstavljati 43 takmičara, a najviše se očekuje od juniora, koji su pokazali visok nivo motivacije i veoma su spremni za ovo takmičenje.

"Svi naši reprezentativci su tu zasluženo. Nadamo se dobrim rezultatima i medaljama, a najviše očekujemo od juniora koji su jako spremni i pokazuju najviše želje da ostvare dobar rezultat. Ovakva takmičenja donose dozu pritiska, pogotovo pred domaćom publikom, ali vjerujem da će se naši takmičari znati izboriti s tim", izjavio je Čehajić na današnjoj konferenciji za medije.

Dodao je da se BiH nikada nije vratila s nekog velikog takmičenja a da nije osvojila barem jednu medalju.

Predsjednik organizacionog odbora takmičenja Nijaz Džaka istaknuo je da se takmičenje održava na 40. godišnjicu taekwondoa u Evropi, a vjeruje da će u naredna četiri dana ljubitelji ovog sporta u Sarajevu zaista uživati.

Trener u reprezentaciji BiH Nenad Jerinić naglašava da bh. takmičari nemaju uslove kakve ima konkurencija, međutim vjeruje da mnogo toga zavisi od "srca" takmičara.

"Pokušali smo pripremiti naše takmičare na najbolji mogući način, ali naše mgućnosti su daleko manje od konkurencije iz zemalja Evrope. Ipak, nije sve u finansijama, vjerujem da će u mnogim borbama presuditi srce i da ćemo imati dobre rezultate", podvukao je Jerenić.

Evropsko prvenstvo počinje sutra borbama od 9 sati.