U Boriku
6

U Banjoj Luci počelo Evropsko prvenstvo u jiu jitsu

Piše: M. T.
U Banjoj Luci je danas svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u jiu jitsu. Takmičenja su počela već u 9 sati, kada su na rasporedu bile i prve kvalifikacije. Prve medalje biće podijeljene iza 16 sati.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je naglasio da je ovo prvenstvo najmasovniji sportski događaj u gradu ove godine i poželio dobrodošlicu svim učesnicima.

On je goste upoznao sa bogatom sportskom historijom Banje Luke, odnosno da je naš grad dao evropske, svjetske i olimpijske šampione. Radojičić je uputio poziv svim ljubiteljima sporta da u subotu i nedjelju dođu u dvoranu Borik i pogledaju borbe na Evropskom prvenstvu.

Predsjednik Jiu jitsu saveza RS Radislav Jovičić zahvalio je gradonačelniku na prijemu, kao i na podršci koju je grad Banja Luka dao u organizaciji EP. Jovičić je izrazio očekivanje da će prvenstvo proći u najboljem redu i da će na najbolji način predstaviti grad i Bosnu i Hercegovinu.

Otvaranju su prisustvovali i predsjednici Međunarodne, Evropske i Balkanske jiu jitsu federacije. Prvi čovjek Međunarodne jiu jitsu federacije Panagiotis Theodoropoulos je rekao da je ovo veoma značajan događaj za njih i da mu pridaju veliku pažnju. On je napomenuo da je podrška koju je grad dao prvenstvu dobar primjer saradnje sportskog saveza i lokalne zajednice.

Na Evropskom šampionatu nastupit će 380 takmičara iz 24 zemlje, a trajat će do nedjelje.