Zajedno treniraju
22

Tyson sprema Ngannoua za meč karijere protiv Furyja: On nije novajlija, on je svjetski šampion

K. H.
Foto: Mike Tyson/Instagram
Foto: Mike Tyson/Instagram
Bivši UFC-ov šampion Francis Ngannou u svom timu u sklopu priprema za meč sa Tysonom Furyjem imat će i legendarnog Mikea Tysona.

Tyson je prvobitno rekao kako podržava odluku ovog borca da napusti UFC i okuša se u boksu, a uz to je dodao da ima toliko snažan udarac, da je samo jedan dovoljan da borba bude završena.

"Nije tajna, podržavam Ngannoua 100 posto u ovom duelu šampiona. On ima jak udarac i kada tad udarac 'sleti', igra je gotova. Radujem se radu s njim i podržavam njegov prelaz iz oktagona u bokserski ring", rekao je Tyson.

Meč između Ngannoua i Furyja zakazan je za 28. oktobar u Saudijskoj Arabiji, a od ranije je poznato da je borba dogovorena po zvaničnim bokserskim pravilima.

"On nije novajlija u borbi, on je svjetski šampion. On zna kako se takmičiti kada čuje zvuk za početak borbe, a ključno i najvažnije će biti kako će kombinovati energiju i borilačke vještine u udarce te agilnost da se brzo kreće u ringu. Ovdje smo da pobijedimo", rekao je Tyson.

I sam Ngannou je rekao da je dovođenje Tysona u trening kamp jedna od najboljih odluka u pripremi za ovaj bokserski meč, a da mu je najviše drago što će sarađivati sa svojim sportskim idolom.

"Njegovo iskustvo i bokserska inteligencija bit će važni za usavršavanje mojih tehnika za pobjedu u ovoj borbi. Fokusiran sam na borbu u najvećem meču u mojoj karijeri i želim šokirati svijet onim što ću pokazati. Svijet će 28. oktobra znati ko je najopasniji čovjek na planeti", rekao je Ngannou.

Ngannou je napustio UFC nakon što se nije uspio dogovoriti oko detalja novog ugovora, a u budućnosti će se boriti u organizaciji PFL. Ovaj borac je pobjedom protiv Stipe Miočića 2021. godine osvojio UFC-ov pojas prvaka, no oduzet mu je nakon što je napustio ovu organizaciju.