Predlagao borbe
882

Tyson ponovo objavio snimak s treninga: Jon Jones šokiran formom velikog prvaka

F. Z.
Mike Tyson (Foto: EPA-EFE)
Mike Tyson (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Mike Tyson vratio se treninzima i želi se boriti u humanitarnim mečevima, a legendarnom bokserskom prvaku dvije borbe ponudio je prvak UFC-ove poluteške kategorije - Jon Jones.

Jones je nedavno poručio kako želi napustiti UFC nakon što su odbili da mu daju više novca za potencijalnu borbu u teškoj kategoriji s Francisom Ngannouom, a s obzirom na to da u svojoj kategoriji dominira godinama, čini se da bi mu bila interesantnija revijalna borba s Tysonom.

"Jon Jones se mora boriti sa mnom ako želi zaraditi neki dobar novac", nedavno je poručio Tyson, a Jones je odgovorio:

"Mike borit ću se s tobom u ringu, ako mi obećaš pravu borbu u oktagonu nakon toga. I zbog toga što te poštujem toliko, obećavam da ti neću ništa slomiti."

Dok čekamo informaciju s kim će se Tyson boriti u humanitarnom meču, bivši prvak se vrijedno priprema za povratak u ring, a na svom Instagram profilu ponovo je objavio snimak s treninga, a komentarisao je i "začuđeni" Jones.
Mike Tyson (Foto: Screenshot)
Mike Tyson (Foto: Screenshot)

Čini se da su svi oduševljeni formom 54-godišnje bokserske legende. Ipak, borba s Jonesom malo je vjerovatna i Tyson će vjerovatno u ring s nekim drugim bokserskim veteranom.