Pohvale legende
363

Tyson: Joshua je prošao test s Kličkom, za njega je samo nebo granica

Klix.ba
Mike Tyson i Anthony Joshua (Foto: EPA)
Mike Tyson i Anthony Joshua (Foto: EPA)
Nekada najmlađi svjetski šampion u teškoj kategoriji legendarni Mike Tyson pohvalio je britanskog boksera Anthonyja Joshuu te mu predviđa sjajnu karijeru.

Bivši olimpijski prvak Joshua je pobijedio Vladimira Klička u 11. rundi meča održanog na stadionu Wembley u Londonu 29. aprila, a pedesetogodišnji Tyson je impresioniran.

Dvadesesedmogodišnji Joshua je poslao Klička na pod u petoj rundi, ali se i sam našao na podu u narednoj rundi prije nego je krenuo žestoko i zaustavio Klička tehničkim nokautom.

"Nakon testa koji je prošao u posljednjoj borbi s Kličkom, za njega je samo nebo granica. Kada imate odličnog teškaša, morate tako i udarati, neke ljude razveseliti, a neke rastužiti. Za ove druge je gotovo, posebno kada je riječ o teškašu kakvim se Joshua čini", izjavio je Tyson.

On je posebno impresioniran načinom na koji se Joshua oporavio kada ga je Kličko oborio.

"Mogao je ostati na podu nakon tog udarca, većina novih momaka koji prime takav udarac više ne ustaju, a i ako ustanu, izgube samopouzdanje. On je ostao fokusiran, bio je malo nestabilan u početku, ali za boksera koji je odradio 18 ili 19 borbi, bio je fantastičan", dodao je legendarni bokser.

Joshua je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Londonu 2012. godine, a sada ima 19 pobjeda u profesionalnoj karijeri te isto toliko nokauta.

Tyson, poznat i kao Čelični MIke, svoju prvu titulu je osvojio 1986. godine, kada je imao samo 20 godina. Dominirao je sve do 1996. godine, kada ga je porazio Evander Holyfield.