Zanimljivo priznanje
1

Tyson Fury uoči revanša s Deontayjem Wilderom: Masturbiram sedam puta dnevno

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tyson Fury se žestoko sprema za revanš meč za WBC naslov u teškoj kategoriji protiv Deontayja Wildera, a tvrdi da tom prilikom "održava protok testosterona" mastrubiranjem sedam puta dnevno.

Linearni svjetski prvak u teškoj kategoriji Fury se 22. februara bori s neporaženim WBC kraljem Wilderom u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu.

Dvojac se prethodno borio u decembru 2018. godine u Los Angelesu, a meč je završen neriješenim rezultatom iako su mnogi smatrali kako je Fury bio dominantniji borac.

Dvojica boksera su se uoči revanša prvi put susrela na konferenciji za medije, na kojoj je Fury otkrio neke od promjena koje je napravio u svom režimu treninga.

"Ovo je prvi trening kamp u 10 godina u kojem nisam popio nijedn1u dijetalnu kolu, a neću ni poslije borbe. Ovo je prvi trening kamp u kojem sam išao u krevet do 21:30 sati uvečer pa sam svjež ustajao ujutro već u 7:00 sati. Radim puno stvari koje prije nisam radio. Jedem pet, šest obroka dnevno, pijem osam litara vode. Ako će mi to dati prednost, spreman sam probati", rekao je neporaženi Britanac, koji je nosio odijelo ukrašeno svojim likom.

Međutim, dok ovi načini treninga u svijetu trebaju još uvijek dobiti pečat odobrenja nutricionista i sportskih naučnika, Furyjevo sljedeće priznanje je bilo najzanimljivije.

"Masturbiram sedam puta na dan i tako redovno pumpam testosteron", dodao je 31-godišnjak te izazvao smijeh među novinarima.

Bokser je potom zapjevao poznatu jesmu: "Pump it up don't you know".