Poslao poruku Joshui
93

Tyson Fury prestao trenirati: Pijem 12 piva dnevno i kalorije unosim alkoholom

H. H.
Bokserski šampion i aktuelni vlasnik WBC pojasa u teškoj kategoriji Tyson Fury, izjavio je da pije 12 boca piva na dan, nakon što je prestao trenirati.

Popularni Kralj cigana govorio je o mogućem duelu protiv Anthonyja Joshue, nakon što je nedavno promotor Bob Arum najavio da je sve dogovoreno i da je potrebno samo zakazati datum okršaja.

"Što god kažu, za mene je to nevažno, jer dok ne budem imao datum borbe i tonu novca u džepu, borbe nema. Hoću li se boriti protiv Joshue u narednih deset minuta? Ne. Da li će se borba na kraju dogoditi? Da, mora se dogoditi. Mislim li da je sljedeća ili neizbježna? Ne. Neću gubiti dah zbog toga, to je sigurno", tvrdi Fury, koji je iz tog razloga prestao trenirati.

"Neću reći da će to biti u junu ili julu. Trenutno sam prestao da treniram, na odmoru sam. Svakodnevno pijem između osam, deset ili 12 piva. Ali ne jedem, pa kalorije unosim alkoholom. Trenirao sam i trenirao i trenirao bez napretka, tako da sam se sada prepustio razonodi" otkrio je Fury.

Kasnije, tokom Fight Nighta MTK Global u Boltonu, Fury je poslao poruku Joshui da ga može pobijediti čak i nakon 14 piva.

"Mogao bih popiti 14 piva i pobijediti, a Joshua se još uvijek može sakriti. Više ne treniram. Ionako mi treba samo šest-sedam sedmica za ove propalice", kazao je sjajni britanski bokser.

Joshua (31) drži IBF, WBO i WBA titule, a Fury (32) u svom vlasništvu ima WBC titulu.