Uoči borbe
24

Tyson Fury: Nokautirat ću Deontaya Wildera u drugoj rundi

F. Z.
Wilder i Fury (Foto: AFP)
Wilder i Fury (Foto: AFP)
Tyson Fury i Deontay Wilder ponovo će ukrstiti rukavice u revanš meču za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji prema WBC verziji 22. februara u Las Vegasu, a sinoć je održana konfrencija za medije na kojoj je Britanac najavio nokaut u drugoj rundi.

U prvom meču Wilder je Furyja dva puta slao na pod, prvi put u devetoj, a potom i u 12. rundi. Britanac je bio bolji do tog trenutka, a sudije nisu mogle odlučiti ko je pobjednik. Jedan je meč bodovao neriješeno, jedan za Wildera, a jedan za Furyja. Sada je Britanac najavio nokaut u drugoj rundi.

"On zna da je bio uzdrman tri ili četiri puta u prvoj borbi. Međutim ja nikada nisam pritisnuo gas do kraja i završio borbu. Ovaj put idem do kraja, dok ne bude gotov. Bit ću pošten, ako budem toliko glup da me udari tom velikom, glupom desnom rukom, onda zaslužujem da me nokautira. I nokautirat će svakoga. Pokazao je to, nokautirao me dva puta, ali nikada nije riječ o tome kako padaš, nego kako se podigneš i odgovoriš", rekao je Fury i dodao:

"Čekam te u centru ringa. Nećeš me morati tražiti 22. februara, samo se čuvaj desne ruke, jer ideš na spavanje u drugoj rundi. Dvije runde i padaš. Uvijek mi se ponavlja taj san o dvije runde. Kada igram poker uvijek dobijam dvojku. To je definitivno znak. On pada u drugoj rundi. Sto posto", rekao je Fury.