Od 20 sati u KSC Ilidža
77

Turnir NLFN u Sarajevu ipak bez Erka Juna, ali će publika uživati u devet borbi

D. B.
Jubilarni 20. borilački turnir organizacije No Limit Fighting Network bit će održan 7. oktobra u KSC Ilidža, a sada je poznat i kompletan raspored mečeva. Nažalost, došlo je do promjene u glavnoj borbi večeri.

Datum održavanja turnira je sve bliže, no kao i u ostalim organizacijama poput Gloryja i ONE Championshipa, dogodila se promjena. Naime, bh. MMA borac Erko Jun će na nastup pred domaćom publikom morati još čekati, jer nažalost neće nastupiti u glavnoj borbi večeri kako je prvobitno planirano.

"Žao mi je što moram najaviti promjenu glavne borbe večeri. Naš proslavljeni borac Erko Jun je dobio priliku i potpisao ugovor s organizacijom Brave koja mu je već zakazala borbu blizu našeg datuma, tako da ćemo njegovu priliku za nastup na NLFN turniru i predstavu pred našom publikom tražiti na nekom sljedećem turniru. Naša organizacija mu želi sreću i da što bolje predstavlja našu zemlju", izjavio je proslavljeni bh. borac Dževad Poturak, koji je organizator turnira.

Poturak je dodao da pripreme i dalje teku, kao i da su ostale borbe potvrđene. Kazao je da će glavnu borbu večeri raditi bh. borac Alija Tucak, koji već duži niz godina trenira kod svima dobro poznatog borca Adnana Redžovića. Također, pozvao je publiku da uživa u devet borbi u kojim učestvuju evropski i svjetski prvaci te viceprvaci u kickboksu.

NLFN 20 turnir će se održati 7. oktobra u KSC Ilidža s početkom u 20 sati. Ulaz će biti otvoren u 19 sati, a ulaznica košta 10 KM.

Fight card izgleda ovako:

- Alija Tucak (BiH) - Arslan Sefket (Turska) +100 kg, K-1

  • Wael Mejri (BiH) - Mateo Turčić (Hrvatska) +100 kg, K-1
  • Benjamin Poturak (BiH) - Danko Isailović (Srbija) -86 kg, K-1
  • Nur Velagić (BiH) - Drago Radojević (Srbija) -91 kg, K-1
  • Srđan Šućur (Srbija) - Mihailo Ćulavić (Srbija) -91 kg, K-1
  • Nuh Hebibović (BiH) - Uroš Krstić (Srbija) -71 kg, K-1
  • Emir Tihić (BiH) - Jovan Sekulić (Srbija) -81 kg, K-1
  • Lazar Klikovac (Crna Gora) - Marko Vuković (Srbija) -81 kg, K-1
  • Luka Rukavina (Hrvatska) - Mladen Čestić (Srbija) -67 kg, K-1.