Tri medalje za Akademiju Bushido na turniru brazilske jiu jitsue u Austriji

Klix.ba
22.10.2017. u 11:08
87
9
Tri medalje za Akademiju Bushido na turniru brazilske jiu jitsue u Austriji
87
Tri medalje za Akademiju Bushido na turniru brazilske jiu jitsue u Austriji
U austrijskom Leobersdorfu 21. oktobra održan je II Austrian BJJ Open na kojem su pored 290 takmičara nastupili i članovi Akademije borilačkih vještina "Bushido" Sarajevo.
Turnir je održan pod pokroviteljstvom Ze Radiola Akademije, a predstavnici "Bushida", pod vodstvom trenera Ismira Juska su ponovo ostvarili zapažen rezultat osvojivši dvije srebrene i jednu bronzanu medalju.

Adi Kljaho, koji je ujedno i pomoćni trener Akademije je osvojio srebrenu medalju u kategoriji preko 100,5 kg dok je Ismail Čengić u kategoriji do 76 kg također osvojio srebrenu medalju. Bronzanu medalju je osvojio Nedim Bahtijar u kategoriji do 94,3 kg.

Vrijedi napomenuti da je ovo bio izrazito jak turnir, čiji je supervizor bio legendarni Max Carvalho, koji je crni pojas 3. dan u BJJ-u. Sudilo se po IBJJF pravilima i svi suci su bili majstori brazilske jiu jitsue, što je itekako pozitivno utjecalo na kvalitet suđenja.

Iz Akademije su poručili kako su zadovoljni organizacijom turnira i ostvarenim rezultatom, te da odmah po povratku u Sarajevo nastavljaju pripreme za takmičenje u Banjoj Luci, koje će se održati 5. novembra ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: