Dva srebra i brozna
87

Tri medalje za Akademiju Bushido na turniru brazilske jiu jitsue u Austriji

Klix.ba
U austrijskom Leobersdorfu 21. oktobra održan je II Austrian BJJ Open na kojem su pored 290 takmičara nastupili i članovi Akademije borilačkih vještina "Bushido" Sarajevo.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Ze Radiola Akademije, a predstavnici "Bushida", pod vodstvom trenera Ismira Juska su ponovo ostvarili zapažen rezultat osvojivši dvije srebrene i jednu bronzanu medalju.

Adi Kljaho, koji je ujedno i pomoćni trener Akademije je osvojio srebrenu medalju u kategoriji preko 100,5 kg dok je Ismail Čengić u kategoriji do 76 kg također osvojio srebrenu medalju. Bronzanu medalju je osvojio Nedim Bahtijar u kategoriji do 94,3 kg.

Vrijedi napomenuti da je ovo bio izrazito jak turnir, čiji je supervizor bio legendarni Max Carvalho, koji je crni pojas 3. dan u BJJ-u. Sudilo se po IBJJF pravilima i svi suci su bili majstori brazilske jiu jitsue, što je itekako pozitivno utjecalo na kvalitet suđenja.

Iz Akademije su poručili kako su zadovoljni organizacijom turnira i ostvarenim rezultatom, te da odmah po povratku u Sarajevo nastavljaju pripreme za takmičenje u Banjoj Luci, koje će se održati 5. novembra ove godine.