|

Tri bh. džudistkinje napadaju bronzu, Rusi u lovu na prvo zlato

Tri bh. džudistkinje napadaju bronzu, Rusi u lovu na prvo zlato
28
Klix.ba
5.5.2019. u 15:05
1
komentara
28

dijeljenja
Tri bh. džudistkinje napadaju bronzu, Rusi u lovu na prvo zlato
I drugog dana takmičenja na Evropskom Judo kupu, čije je 14. izdanje počelo jučer u Sarajevu, bit će podijeljeno sedam setova medalja.
Dobar dan za džudistkinje iz Hrvatske najavila je Sara Matijević koja je u kategoriji do 48 kilograma izborila plasman u finale. Protivnica će joj biti Ruskinja Elizaveta Stepanova, koja će biti u prilici da svojoj zemlji donese prvo zlato na Evropskom Judo kupu.

Za bronzane medalje u ovoj kategoriji borit će se i dvije bh. reprezentativke. Monika Zadro za protivnicu u meču za bronzu će imati Priscillu Morand s Mauricijusa, dok će se Ana Marija Brkić za treće mjesto boriti u duelu s Ivanom Nikolić iz Crne Gore.

U kategoriji do 52 kilograma u finalu se sastaju Tamara Silva iz Švicarske i Mađarica Emoke Knetig, dok će finalu konkurencije do 57 kilograma "raditi" Tena Sikić iz Hrvatske i Ines Beischmidt iz Njemačke.

Italijanka Chiara Cacchione i Carina Hildebrand iz Švicarske borit će se za zlato u kategoriji do 63 kilograma. Bh. reprezentativka Anđela Samardžić je upravo zbog poraza od Hildebrand u polufinalu završila u borbi za bronzu, gdje će joj protivnica biti Mirjana Milić iz Crne Gore. U drugom duelu za treće mjesto sastati Kira Katzenmajer (Mađarska) i Zarja Tavčar (Slovenija).

Alon Aharon iz Izraela i Matjaž Trbovc iz Slovenije "radit" će u finalu kategorije do 60 kilograma, dok će se Aharonov zemljak Omer Shaiman za zlato boriti sa srbijanskim džudistom Denisom Jurakićem u konkurenciji do 66 kilograma.

U kategoriji do 73 kilograma u finalu se susreću Schamil Dzavbatyrov (Njemačka) i Lasha Lomidze (Rusija).

Finalni blok završnog dana takmičenja na 14. Evropskom Judo kupu počinje od 16 sati uz direktan prijenos na TVSA.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...