Treći BJJ East European Open Championship 6. aprila u Sarajevu

Klix.ba
9.3.2019. u 15:00
154
1
Treći BJJ East European Open Championship 6. aprila u Sarajevu
154
Treći BJJ East European Open Championship 6. aprila u Sarajevu
Na Dan grada Sarajeva 6. aprila Akademija borilačkih vještina "Bushido" organizuje treći po redu međunarodni turnir iz brazilske jiu jitsue "Sarajevo BJJ East European Open Championship" u hotelu "Malak Regency".
Na prvom turniru brazilske jiu jitsue u historiji grada Sarajeva, 2017. godine, nastupila su 163 borca iz cijele regije.

Prošlogodišnji turnir je bio uspješniji te smo svjedočili nastupima 260 takmičara iz regiona, Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije i Jordana. Za najbolji tim turnira 2018. godine proglašen je Team Union BJJ Mirković, čiji je dio i Akademija borilačkih vještina Bushido Sarajevo, a pobjednici apsolutne kategorije bili su Bruno Vuksan iz BJJ kluba CH Zadar, Benjamin Šehić iz Arena Bedem Teama i Jakov Jović iz kluba Checkmate Zadar.

Ove godine se očekuje učešće preko 300 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Turnir je međunarodnog tipa pa se, kao i prošle godine, očekuje nastup takmičara iz zemalja van regije.

Suđenje će se odvijati po zvaničnim IBJJF pravilima i bit će predvođeno licenciranim IBJJF sucem i još uvijek aktivnim takmičarom na europskoj sceni, profesorom Mladenom Jokmanovićem.

Takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije juvenila, seniora i mastera. Na veliku radost roditelja, po prvi put na ovakvom turniru bit će i kategorija za djecu. Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji, a svoje učešće su najavili osvajači svjetskih i europskih medalja.

Ovaj već tradicionalni Sarajevski turnir brazilske jiu jitse je postao prepoznatljiv u regionu, a prvobitni cilj postizanja veće zainteresovanosti kod mladih i djece za ovaj borilački sport ostaje i dalje nepromijenjen.

"Za prošlogodišnji turnir najavili smo popularizaciju brazilske jiu jitse za djecu kao i pokretanje omladinskih pogona. Ove godine uvodimo kategorije za djecu u cilju realizacije ovog projekta. Većina relevatnih klubova u našoj zemlji su već pokrenuli pogone za djecu i juniore ili imaju u pripremi takve projekte. Ovo je tek jedan kvalitetan početak u ozbiljniju priču razvoja ovog sporta u našoj zemlji, a u naredne dvije do tri godine očekujemo izuzetno jake omladinske pogone u sastavu velkog broja klubova i akademija", izjavio je Adi Kljaho, jedan od trenera Akademije Bushido.

Registracije su zvanično otvorene i svi takmičari se mogu prijaviti na turnir preko stranice https://bhbjj.ba/.

Konferencija za medije i vaganje takmičara će se održati 5. aprila u hotelu "Malak Regency", a turnir počinje 6. aprila 2019. godine u sportskoj dvorani hotela.

Akademija Bushido kao i svake godine uvodi novitete prateći trendove u svijetu, pa takmičari mogu očekivati još kvalitetnije nagrade od prošlogodišnjih. Posebno kvalitetne nagrade su osigurane za pobjednike apsolutnih kategorija. Ulaz za sve gledaoce je besplatan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: