Odlični nastupi
280

Tim Kantona Sarajevo najbolji na G1 Balkan Cup taekwondo turniru, nove medalje za sestre Makaš

H. H.
Ejla i Džejla Makaš (Foto: Facebook)
Ejla i Džejla Makaš (Foto: Facebook)
U Sarajevu je u protekla dva dana održano Balkansko prvenstvo i G1 Balkan Cup taekwondo turnir na kojem je tim Kantona Sarajevo osvojio prvo ekipno mjesto, a do novih medalja stigle su sestre Makaš.
Džejla Makaš zauzela je prvo mjesto u kategoriji seniorki -46 kg ostvarenim pobjedama u polufinalu protiv predstavnica Turske i Francuske, dok je Ejla Makaš osvojila drugo mjesto u kategoriji juniorki -44.
Jučer su sestre Makaš, inače članice Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo osvojile zlatne medalje u sklopu takmičenja na Balkanskom prvenstvu, čime su nastavile seriju sjajnih rezultata.

Zlatom se danas okitila i Ada Avdagić, a ukupno je tim Kantona Sarajevo osvojio 5 zlatnih, 3 srebrene i 2 bronzane medalje

Osim medalja, ovaj turnir je bio bitan jer se radi o turniru G kategorije, koji za plasman daje bodove kako za svjetsku, tako i za olimpijsku ranking listu.

Podsjetimo, taekwondo reprezentativci Bosne i Hercegovine upisali su sjajne rezultate na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu i ponijeli su epitet prvaka Balkana.