Član TKD kluba Novi Grad
377

Talentovani taekwondoista Emin Demić bilježi vrhunske rezultate na rangirnim turnirima

D. P.
Demić je osvojio sedam prestižnih medalje (Foto: TKD Novi Grad)
Taekwondo klub Novi Grad iznjedrio je još jednog mladog sportistu Emina Demića, koji postiže vrhunske rezultate na prestižnim ranking turnirima na kojima se borio.

Sa svojih 14 godina u kategoriji kadeta osvojio je sedam prestižnih medalja. Višestruki je federalni prvak, a od ove godine i državni prvak Bosne i Hercegovine. Među rezultatima koji se izdvajaju su:

Ramus Skopje Open G1 E1 - zlato

Slovenija Open G1 E1 - zlato

Bosna Open G1 E1 - zlato

Beograd Trophy G1 E1 - srebro

Crna Gora Open G1 E1 - bronza

Hrvarska Open G1 E1 - bronza

Balkansko prvenstvo u Albaniji - bronza

Demić je prošle godine bio na korak od evropskog i svjetskog takmičenja i nada se da će se ove godine izboriti za svoje mjesto pod zastavom BiH. Na jednom od kvalifikacionih turnira Asterix Open uzeo je najveće odličje, zlato.

Kada ovog skromnog dječaka, a odličnog učenika, pitamo o njegovim rezultatima, on kaže da je učio od najboljih trenera te da je zahvalan svim ljudima koji su ga pratili u dosadašnjoj karijeri.

"Učim od najboljih trenera Naš jedini olimpijac u ovom sportu Nedžad Husić i trener Haris Husić, kao i Edna Abaspahić moj su vjetar u leđa i zahvalan sam što imam priliku trenirati sa najboljima. Zahvalan sam i svojim roditeljima, kojima nije lako izdvojiti sredstva za sva moja takmičenja jer ja nemam ni stipendiju niti sponzore, kao i Osnovnoj školi Mehmedalija Mak Dizdar, starijim kolegama iz kluba koji mi mnogo pomažu i svima onima koji vide moj rad, trud i borbu. Želim zastavu Bosne i Hercegovine zauvijek na svojim ramenima", poručio je talentovani Demić.