Takmičenje u Zvorniku
161

Taekwondoisti Novog Grada najbolji na državnom prvenstvu, sestre Makaš ponovo briljirale

H. H.
Takmičari Taekwondo kluba Novi Grad s osvojenim medaljama (Foto: Facebook)
Takmičari Taekwondo kluba Novi Grad s osvojenim medaljama (Foto: Facebook)
Taekwondo savez Bosne i Hercegovine organizovao je ovogodišnje prvenstvo BiH u Zvorniku. Učešće je uzelo 470 takmičara iz 44 kluba u svim uzrasnim kategorijama i formama, a najbolji u ukupnom poretku bio je Taekwondo klub Novi Grad sa 19 zlatnih medalja.

Taekwondoisti ovog kluba osvojili su prva mjesta u kategorijama, kadeta i kadetkinja, juniora i juniorki, te seniora i seniorki, a ponovo su u centru pažnje bile sestre Makaš.

Ajna Makaš u seniorskoj konkurenkciji do 53 kilograma osvojila je drugo mjesto nakon što je predala finalni meč zbog povrede. Džejla Makaš osvojila je zlatne medalje i to u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 49 kilograma, dok je najmlađa Ejla Makaš osvojila zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji do 33 kilograma.

Sestre Makaš, članice Taekwondo kluba Novi Grad, tako su potvrdile sjajnu formu i najavile su pohod na medalje na narednom Evropskom juniorskom i kadetskom prvenstvu koje će se održati u augustu ove godine.

Drugo mjesto u ekipnom poretku na državnom prvenstvu zauzeo je klub Nur dok je trećeplasirani Taekwondo klub Magone iz Livna.

U kategoriji najmlađih kadeta najbolji pojedinac bio je Adin Grahić iz Taekwondo kluba Rudar, dok je najbolji kadet Ahmed Čavrk iz Taekwondo kluba Olimpic. Hamza Bahtanović iz Taekwondo kluba Šampion najbolji je junior, dok je David Marušić iz Taekwondo kluba Novi Grad najbolji senior.

U kategoriji mlađih kadetkinja najbolja je bila Merima Vatreš iz Škol sporta Delfin, najbolja kadetkinja je Ema Kurić iz Taekwondo kluba Željezničar dok je Dua Ahmad iz Taekwondo kluba Olimpic bila najbolja u kategoriji juniorki.

Najbolja seniorka je Dora Marušić iz Taekwondo kluba Mladost.