Takmičenje u Visokom
337

Taekwondoisti Novog Grada ekipni pobjednici Kupa BiH, sestre Makaš nastavile dominaciju

H. H.
Ejla i Džejla Makaš s novim zlatnim medaljama
Ejla i Džejla Makaš s novim zlatnim medaljama
Visoko je bilo domaćin otvorenog Kupa Bosne i Hercegovine u taekwondou, a ekipni pobjednici su taekwondoisti Novog Grada koji su osvojili 14 zlatnih, 8 srebrenih i 7 bronzanih medalja u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Turnir je održan u organizaciji Taekwondo Saveza BiH i TKD Kolektiva Bosna, dok je generalni pokrovitelj bio Grad Visoko. Također, u okviru turnira održane su i borbe za takmičenje "Bosna Visoko Open 2021."

Nastupilo je ukupno 511 takmičara iz 35 klubova, a svoju dominaciju nastavile su sestre Makaš.

Džejla Makaš osvojila je dvije zlatne medalje i to u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 49 kilograma, dok je mlada Ejla Makaš osvojila zlatnu medalju u kadetskoj konkurenciji do 37 kilograma.

Podsjetimo, članica Taekwondo kluba Novi Grad Ejla Makaš nedavmo je osvojila i bronzanu medalju u konkurenciji kadetkinja do 33 kilograma, na omladinskom Evropskom prvenstvu koje se održalo u estonskom Talinu.

Posebnu pažnju privuklo je i učešće sjajnog bosanskohercegovačkog olimpijca Nedžada Husića, koji je nedavno na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto, a i u Kupu BiH je bez većih problema došao do nove medalje.

Otvoreni Kup BiH 2021

Ukupni poredak:

  1. TKD Novi Grad Sarajevo

  2. TKD Kolektiv Bosna

  3. TKD Akademija Tešanj

Bosna Visoko Open 2021

Ukupni poredak:

  1. TKD Nur Kakanj

  2. TKD Rudar Kakanj

  3. TKD Kolektiv Bosna