Taekwondo klub "Zenica" 20 godina postojanja obilježava međunarodnim turnirom

Piše: E. M./Klix.ba
16.2.2019. u 18:40
50
7
Taekwondo klub "Zenica" 20 godina postojanja obilježava međunarodnim turnirom
50
Taekwondo klub "Zenica" 20 godina postojanja obilježava međunarodnim turnirom Emir Skopljak i Zejd Dukmenić
Taekwondo klub “Zenica” 20 godina postojanja sutra će obilježiti međunarodnim turnirom s više od 350 takmičara iz zemalja regije koji će biti održan u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".
Klub su prije 20 godina u Zenici osnovao Emir Skopljak s bratom i to nakon odlaska trenera taekwondoa Farisa iz Zenice koji je započeo priču o taekwondou ali je morao otići u Švedsku.


"Njegovim odlaskom u Švedsku ostali smo bez trenera, treninga i taekwondoa u Zenici. Smatrali smo da moramo nastaviti ovu priču, osnovali smo klub, a dok se to nije dogodilo išli smo na treninge u Kakanj kod rahmetli Zejda Dukmenić", prisjeća se Skopljak.

Kod njega su položili 1. dan nakon čega su se usmjerili ka aktivnostima u svom klubu. Malo klubova se može pohvaliti s 20-godišnjom tradicijom i postojanjem, a jedan od njih je i TKD klub “Zenica”.

"Mogu slobodno reći da smo bili rasadnik svih drugih klubova u Zenici i šire. Začetnici smo taekwondoa. Ne samo Taekwondo, već malo koji klub može da se pohvali s 20-godišnjim postojanjem", dodaje naš sagovornik.


Svih ovih godina, uprkos problemima, opstali su uz jaku volju i ljubav prema Taekwondou. Smatrali su da su odgovorni prenijeti znanje na mlađe generacije kao što su radili njihovi treneri s njima.

Broj osoba koje treniraju i koje se odlučuju za taekwondo je u proteklih nekoliko godina u velikom porastu.


"Ovaj sport doživljava jednu veliku ekspanziju u proteklih nekoliko godina, ne samo u Zenici već na području Bosne i Hercegovine. Ovo je olimpijski borilački sport i ima mnogo interesanata za ovu koreansku borilačku vještinu", izjavio je Skopljak.

Na međunarodnom turniru koji će biti održan u Gradskoj areni Zenica učestvovati će više od 350 takmičara iz zemalja regije.

"Krunisanje 20 godina kluba ćemo proslaviti na najljepši mogući način. Suđenje će biti na visokom nivou jer će takmičari na sebi imati elektronsku opremu koja ne dozvoljava malverzacije tokom borbi, a osim toga svi posjetitelji moći će uživati i u drugim disciplinama", dodaje Skopljak.

Ističu kako će nastaviti svoje znanje prenositi na mlađe naraštaje, a raduje ih da u klubu imaju mlađe naraštaje s 1. ili 2. danom koji su spremni nastaviti ovu priču.

"Oni će sigurno nastaviti naš put ka osvajanju medalja i boljih rezultata. Sve ovo je bilo teško organizovati jer se mala sredstva izdvajaju općenito za sport, ali ovaj turnir ne bismo mogli organizovati bez podrške Gradske uprave Zenica i naših partnera", zaključio je Skopljak.

Svečano otvorenje turnira bit će upriličeno u 10 sati, a dodjela medalja i finalne borbe očekuju se u poslijepodnevnim satima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: