Noć gladijatora
116

Stojnić zakazao borbu s Delijom u Dubrovniku

Klix.ba
Foto: Fightsite.hr
Foto: Fightsite.hr
Iako je odlazak Darka Stošića u UFC malo poremetio planove organizatora dubrovačke "Noći gladijatora", oni su se brzo snašli i svom najboljem teškašu Anti Deliju doveli zaista veliko borilačko ime.

Naime, protiv Delija će se boriti najboljih bh. MMA borac Denis Stojnić, bivši član UFC-a, koji već dugo vremena trenira u Holandiji.

Stojnić je trenutno prvak promocije Hit-FC, gdje je u posljednje dvije borbe savladao legendarnog nokautera Mightyja Moaa i bivšeg Bellator prvaka Christiana M’Pumbua, imena poznata na svjetskoj MMA sceni.

Stojnić je trenutno prvak promocije Hit-FC
Stojnić je trenutno prvak promocije Hit-FC

Ukupno je u karijeri ostvario 19 pobjeda i tri poraza, ali dva poraza dolaze iz UFC-a, gdje su bolji od njega bili Cain Velasquez i Stefan Struve. Protiv obojice je dogurao do druge runde, a borba protiv Struvea je zapisana kao najkrvaviji meč u UFC-u.

"U ovom meču idem na pobjedu i nadam se podršci naših Bosanaca i Hercegovaca u duelu protiv domaćeg borca", kratko je rekao Stojnić.

Delija trenira s legendarnim Cro Cropom
Delija trenira s legendarnim Cro Cropom

Deliji će ovo biti prva borba nakon povrede koju je doživio u septembru 2015. godine, kada se protiv Marcina Tybure borio za M-1 naslov.

Današnji UFC borac je tada savladao Delije te je jednim potezom doveo do loma noge dubrovačkog borca, koji je u karijeri do sada ostvario 14 pobjeda i tri poraza. Inače, je težak 120 kilograma i visok 196 centimetara, a svoje treninge obavlja Mirkom Filipovićem, poznatijim kao "Cro Cop". Delija je trenutno najbolji hrvatski MMA borac i stručnjaci su mu predvidili skori ulazak u UFC.

Noć Gladijatora 12 planira se za mart, a već ovih dana će u prodaju krenuti ulaznice.