Sve karte rasprodate
6

Stojnić održao sučeljavanje uoči borbe sa Ćukom: Ne potcjenjujem nikoga, ali očekujem pobjedu

K. H.
Foto: EMC
Foto: EMC
Bh. MMA borac Denis Stojnić nakon manje od godinu dana opet će ući u oktagon, a danas je održano i sučeljavanje uoči borbe protiv Ive Ćuka u teškoj kategoriji, koja će se održati u subotu u Dizeldorfu u sklopu borilačkog događaja EMC 9.

Ivo Ćuk je borac hrvatskog porijekla koji živi u Austriji, dosad ima skor od 19 pobjeda i 11 poraza, a prema dostupnim podacima posljednji put se borio 2018. godine.

S druge strane, Denis Stojnić je bh. borac, njegov skor je 20-3, a često boravi u Nizozemskoj gdje se priprema za mečeve. Posljednju borbu je odradio 3. jula 2021. godine na događaju EMC 7, kada je pobijedio Kacpera Miklasza za 49 sekundi.

Danas je u Dizeldorfu održano i zvanično sučeljavanje uoči borbe, a Stojnić je poručio da je spreman i da ga samo pobjeda zanima.

"Očekujem pobjedu, ne potcijenjujem nikoga. Skor protivnika govori da je ozbiljan i iskusan borac. Ima više od 30 borbi (19 pobjeda i 11 poraza). Sve vrijeme treniram, nisam stajao i spreman sam za meč. Ovo je teška kategorija i jedan udarac može da odlučiti sve."

Zanimljivo, Stojnić će se boriti protiv borca koji na prsima ima istetovirane ustaške simbole.

Kako saznaje portal Klix.ba, sve karte za ovaj event su rasprodate. Inače, na ovom događaju najavljen je veliki broj bh. navijača koji žive u Njemačkoj, a koji će doći da podrže Stojnića u borbi.

Treba reći i to da su se spomenuti borci trebali boriti i ranije, ali su borbe otkazivane.