Borba koju svi žele
13

Šta sada slijedi za Furyja: Novi revanš s Wilderom ili spektakl s Joshuom

F. Z.
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury sinoć je postao novi prvak svijeta u teškoj kategoriji po WBC-u nakon što je savladao dosad neporaženog Amerikanca Deontaya Wildera, a već sada se govori o mogućem okršaju između dva Britanca.
Promotor Anthonyja Joshue Eddie Hearn najavio je kako bi se borba između Furyja i vlasnika WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva mogla dogoditi već ove godine. Fury sada ima WBC pojas i The Ring titulu i pobjednik ovog meča mogao bi ujediniti sve teškaške naslove.

"Već sam razgovarao sa Joshuom i on želi da borba s Furyjem bude sljedeća. Moramo organizovati ovu borbu. Nikada više nećemo imati šansu da se dva Britanca bore za ujedinjenje svih teškaških titula. Obećavam da ćemo uraditi sve kako bi se ova borba dogodila. Mora se dogoditi", rekao je Hearn za Talk Sport.

Međutim i Wilder ima opciju za revanš s Furyjem, a Hearn se nada kako je Amerikanac neće iskoristiti nakon što je "dobro i istinski uništen od Furyja, prije nego što je njegov tim bacio peškir u ring u sedmoj rundi".

Hearn vjeruje kako Wilder neće tražiti revanš, a vrlo lako bi se mogla pomjeriti i borba s IBF izazivačem Kubratom Pulevom. Pulev i Joshua trebali bi se boriti u junu, ali s obzirom na to da Pulev ima istog promotora kao i Fury (Bob Arum) moguće je da taj duel bude odgođen i da već na ljeto dobijemo borbu za ujedinjenje svih teškaških naslova.

Ukoliko Wilder zatraži revanš onda je on na rasporedu u julu ili augustu, dok bi se Pulev i Joshua borili u junu. Međutim Hearn se nada kako se ništa od toga neće desiti, te kako ćemo na ljeto gledati meč između dva Britanca za ujedinjenje svih teškaških pojaseva.

"Joshua želi ovu borbu sljedeću. Voli način na koji se Tyson bori i nema nimalo straha od meča s njim. Već je prošao sve i sada želi ujediniti titule i ispisati historiju. Ovo je jedan od onih trenutaka koji se više nikada neće dogoditi", rekao je Hearn.

Revanš Furyja i Wildera i okršaj IBF izazivača Puleva i Joshue, ili duel dva Britanca za WBA, WBO, IBF, WBC, IBO i The Ring titulu, pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti vrlo brzo.