Pred UFC 287
22

Šta predstavlja ogrlica s kojom je Israel Adesanya najavio najvažniju borbu u karijeri

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Ovog vikenda održat će se UFC 287 borilački spektakl, a u jednoj od najvažnijih borbi susret će se Israel Adesanya i Alex Pereira, a na konferenciji za medije posebnu pažnju Adesanya je privukao ogrlicom, za koju su se mnogi pitali šta predstavlja.

Adesanya je, navode evropski mediji, poznat kao veliki fan animiranih i kung-fu filmova, a ovog puta odabrao je kung-fu filmove i motivaciju je pronašao u liku Unleashed (Vjerni Danny), kojeg je 2005. godine odigrao Jet Li. Osim što je došao u afričkoj muškoj suknji, njegova ogrlica je privukla veliku pažnju.

U spomenutom filmu je Danny tjelohranitelj mafijaša, kojeg ogrlica drži pod kontrolom, a kad ju skine postaje opaki ubojica bez kontrole.

"Adesanya želi poručiti kako sve trenutno drži pod kontrolom, dok će u oktagonu postati nemilosrdna zvijer", piše u objašnjenju na specijalizovanim borilačkim portalima.

Ovo će biti četvrta borba spomenutih rivala, a sve tri pobjede ranije je ostvario Pereira. Ranije ga je dva puta savladao u kickboksu, a onda ga je u novembru 2022. godine pobijedio u borbi za UFC-ov pojas srednje kategorije i to u glavnoj borbi koja je održana u Madison Square Gardenu.

Nigerijac je u ovoj borbi pokušao šesti put odbraniti naslov i bio je na dobrom putu jer je nakon četiri runde imao veliku prednost. Pereira je zbog toga u posljednju rundu krenuo nešto agresivnije jer je znao da mu treba prekid za pobjedu.
Sredinom runde povezao je nekoliko snažnih udaraca i prvak je bio dobro uzdrman, a nakon što ga je nastavio udarati, sudija je zaustavio borbu i proglasio Pereiru za pobjednika.