Spektakl u najavi
1

Šta nas očekuje na UFC 251: Bijeg od korone na egzotični otok i tri borbe za titulu

E. B.
Dočekali smo i prvi UFC-ov event na egzotičnom otoku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
UFC 251 će biti održan na otoku Yas u Abu Dhabiju, a na njemu će biti održane čak tri borbe za titule u najjačoj MMA organizaciji na svijetu.

Borci su izolovani na otoku daleko od koronavirusa i imaju sve što požele na otoku kojeg je zakupio Dana White.

Glavna borba večeri je za titulu u velter kategoriji koju brani Kamaru Usman, a pokušat će mu je oteti Jorge Masvidal koji je na otok stigao sa nekoliko kilograma viška, ali ih je uspio skinuti i proći vagu. Usman je veliki favorit u ovom meču, posebno ako uspije borbu odvesti u parter.

Ništa manje neće biti zanimljivo ni u perolakoj kategoriji gdje će drugi put snage odmjeriti blagi favorit Alexander Volkanovski i Max Holloway.

Makedonski Australac, koji je u decembru prošle godine oduzeo titulu Amerikancu, se za ovu borbu spremao na poseban način - tokom treninga upaljena mu je bila grijalica kako bi se što bolje privikao na visoke temperature u Abu Dhabiju.

Za titulu u bantam kategoriji koja je trenutno slobodna nakon što je Henry Cejudo objavio kraj karijere borit će se Pjotr Jan i Jose Aldo. Rus je favorit protiv iskusnog Alda koji ima čak pet poraza u posljednjih osam mečeva.

U ženskom dijelu programa najviše pažnje privlači duel između bivših prvakinja u slamka kategoriji Jessice Andrade i Rose Namajunas, dok bi večerašnja borba protiv Amande Ribas mogla biti posljednja za lijepu Paige VanZant.

Program počinje u ponoć po srednjoevropskom računanju vremena, a glavne borbe bi trebale krenuti od 4 sati ujutro.

Glavne borbe

Kamaru Usman - Jorge Masvidal Alexander Volkanovski - Max Holloway Pjotr Jan - Jose Aldo

Jessica Andrade - Rose Namajunas Amanda Ribas - Paige VanZant

Preliminarne borbe:

Volkan Oezdemir - Jiri Prochazka Muslim Salihov - Elizeu Zaleski dos Santos Makwan Amirkhani - Danny Henry Roman Bogatov - Leonardo Santos

Maksim Grišin - Marcin Tybura

Raulian Paiva - Žalgas Žumagulov Vanessa Melo - Karol Rosa Martin Day - Davey Grant