Američka premijera
2

Spektakl već u debiju: Pogledajte "highlight" video FFC-ovog prvijenca u Las Vegasu

Klix.ba
Final Fight Championship (FFC) promocija je proteklog vikenda odradila svoju američku premijeru priredbom "FFC 31 – Nights of Champions". I to je učinila na najbolji mogući način – vrhunskim mečevima i spektakularnom produkcijom.

Uostalom, na ništa manje od hrvatske promocije s američkom adresom nismo niti naviknuti. FFC nas je kroz godine djelovanja razmazio produkcijom koja gotovo da i nema premca na svjetskoj borilačkoj sceni i vrhunskim "matchmakingom" koji je isporučivao sjajne dvoboje za pamćenje.

Sada se s istim receptom upoznala i lasvegaška publika u Fight Domeu, ali i na uglednom CBS Sportsu koji je prenosio priredbu. Novouređena dvorana "Fight Dome", koja je posebno dizajnirana po potrebama FFC produkcije, je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, što je potvrda velikog interesa već za premijerno izdanje ove promocije u Las Vegasu.

Umjesto pet najavljenih dvoboja u tri različite discipline, publika je na koncu mogla pratiti četiri – dva u kickboxing konkurenciji te po jedan u slobodnoj borbi i profesionalnom boksu. Svi su za ulog imali pojaseve FFC prvaka što je prvoj priredbi u Vegasu dao dodatan štih i ugled.

Nema sumnje da je svoj posao najimpresivnije odradio hrvatski nokauter Mladen "Scorpion Sting" Brestovac. On je ponovno uspješno obranio pojas prvaka u teškoj kategoriji potvrdivši svjetsku klasu i vrhunsku formu. Zagrepčanin je slavio spektakularnim "high kick" nokautom protiv Jhonata Diniza koji će se još tjednima i mjesecima vrtiti po borilačkim "špicama".

Do FFC pojasa u velter kategoriji je stigao i "Albanski ratnik" Shkodran Veseli. Albanac sa švicarskom zastavom je slavio nokautom u 4. rundi protiv Francoisa “Banb Bang” Ambanga u sjajnom dvoboju prepunom tempa i dobrih poteza. Tako je napokon uspio stići do FFC-ovog zlata u svom drugom pokušaju nakon poraza od Dannenberga kada je prvi put bio izazivač.

Na žalost navijača Roberta Nevesa, njegov drugi nastup u FFC-u nije bio jednako impresivan kao i prvi. I dok je u debiju slavio spektakularnim "high kickom", ovaj put se on našao na drugoj strani prekida. Već u prvoj rundi šampionskog dvoboja za titulu u velter kategoriji je poražen od Bena Eglija gušenjem. Tako je Egli postao prvak u kategoriji do 77 kilograma naslijedivši tamo borce poput Laszla Senyeia ili Roberta Soldića.

U boksačkom dijelu programa, a ujedno i u glavnoj borbi večeri FFC-a 31, Shawn Miller (19-4-1) porazio je jednoglasnom odlukom sudaca Dennisa "Mongoose" Morrisa (14-3-1). Miller je u meču na deset rundi slavio bodovima 100-90, 97-93, 97-93 čime je osigurao WBU cruiserweight pojas.

FFC i njegov predsjednik Orsat Zovko mogu biti itekako zadovoljni s prvim eventom u svom novom domu – Las Vegasu. Šou se nastavlja žestokim tempom već ovog petka, 19.10.!

FFC 31 Night of Champions

MMA

Ben Egli pobijedio Roberta Nevesa- gušenje s leđa, 1. runda, 3:21

(za titulu velter kategorije)

KICKBOXING

Mladen Brestovac pobijedio Jhonata Diniza- nokaut, 3. runda, 2:00 (za titulu teške kategorije)

Shkodran Veseli pobijedio Francoisa Ambanga- nokaut, 4. runda, 1:23 (za titulu velter kategorije)

BOKS

Shawn Miller porazio Dennisa Morrisa- jedoglasna sudačka odluka (100-90, 97-93, 97-93), 10. runda (za WBU cruiserweight titulu)