Okrenuo se vjeri
903

Spahovićev rival priznao da je bio ovisnik o kokainu, Poturak ga uveo u islam

N. M.
Foto: Screenshot/YouTube
Foto: Screenshot/YouTube
Još samo četiri dana ostala su do velikog borilačkog spektakla u sarajevskoj Zetri, gdje MMA organizacija Fight Nation Championship organizuje svoj 14. događaj po redu.
Spektakl predvode Tomislav Spahović i Miran Fabjan, a Slovenac je gostujući u Podcast inkubatoru ispričao zanimljivu životnu priču.

Naime, otkrio je da je prije nekoliko godina imao velikih problema s depresijom nakon razvoda, potom i sa drogom, a spas je našao u islamu.

"Bio sam u crnom periodu života kada sam se počeo baviti MMA-om. Bila je to depresija, droga, kokain... Išao sam u teretanu samo dva puta sedmično. Razmišljao sam čak i da bih završio svoj život tada. Baš nisam imao izlaza, rastao sam se sa ženom i ne mogu opisati koliko je to bilo strašno", prisjetio se Fabjan užasnog perioda života, a taj dio podcasta možete poslušati već u uvodnim minutama ispod priloženog videa.

Priznaje da ipak nije imao hrabrosti da sam sebi oduzme život, koji mu je nakon toga promijenio legendarni bh. kickbokser Dževad Poturak jer ga je uveo u islam.

"Nisam imao m*da da bih se ubio, iskreno. Počeo sam sve mijenjati i pričao puno s Dževadom Poturkom, koji mi je približio islam i posljednjih godina praktikujem to i idem u džamiju. Molim se pet puta dnevno, a život mi ide sjajno otkad to radim. Sve mi ide! Imam super djevojku, s djecom imam vrhunski odnos, treninzi idu vrhunski...", ispričao je popularni Slovenski Rocky, koji je 2018. godine pobijedio Poturka u njihovom međusobnom okršaju.

Fabjan je najveća legenda borilačkog sporta u Sloveniji, karijeru je gradio u kickboksu i muay thaiju, gdje je imao mnogo uspjeha, a ove godine je odradio dva meča u MMA i u oba je slavio.

FNC 14 u Zetri zakazan je za subotu u 20 sati, a Spahović i Fabjan borit će se u glavnoj borbi ove priredbe.