Impresivna forma
36

Snimak s treninga: Nevjerovatna brzina i pokreti 54-godišnjeg Tysona oduševili fanove

H. H.
Tyson želi nastaviti boksati u egzibicionim mečevima (Foto:Instagram)
Tyson želi nastaviti boksati u egzibicionim mečevima (Foto:Instagram)
Legendarni bokser Mike Tyson još jednom oduševio je fanove na društvenim mrežama nevjerovatnim snimkom iz ringa gdje je demonstrirao impresivne pokrete glavom i brzinu rada ruku koja je neviđena kod 54-godišnjaka.

Čelični Mike vratio se u ring prošle godine na egzibicionionom meč s Royem Jonesom koji je završio neriješenim rezultatom, a čuveni bokser rekao je da želi nastaviti boksati u egzibicionim mečevima, zbog čega i dalje održava formu.

U videu objavljenom na TikToku, Tyson pokazuje svoje umijeće i odaje počast bivšem treneru Cusu D'Amatu koji je najzaslužniji za njegov bokserski razvoj Peek-a-boo razbijačkog stila po kojem je Mike i dan danas najprepoznatljivjiji.

"Cus mi je pomogao da usavršim peek-a-boo stil boksa. Iako sam bio 'kraći' od većine mojih protivnika, ovaj stil mi je pomogao da smanjim razliku."

Navijači su bili oduševljeni snimkom, pa su uslijedili komentari u kojima mnogi tvrede da bi Tyson i na aktuelnoj bokserskoj sceni mogao igrati zapaženu ulogu.

"Još uvijek je brži od većine ovih teškaša. Naspram njega, Anthony Joshua izgleda poput velikog ukočenog robota", samo je jedan od komentara, a navodno bi sljedeće Tysonova borba mogla biti protiv Evandera Holyfielda od kojeg je dva puta poražen tokom karijere.