Nevjerovatna sličnost
22

Simpsonovi su još 1996. godine predvidjeli kako će se odviti borba Furyja i Ngannoua

E. B.
U vikendu iza nas svi ljubitelji boksa su uživali u borbi Tysona Furyja i Francisa Ngannoua u kojoj je na kraju aktuelni svjetski prvak u boksu pobijedio nekadašnjeg UFC prvaka.

Fury je slavio podijeljenom sudijskom odlukom slavio Fury, što je izazvalo velike polemike i kontroverze.

U prve dvije runde Fury je kontrolisao meč i udarcima s distance skupljao je bodove, a onda u trećoj rundi Ngannou je uputio razoran lijevi kroše koji je Furyja poslao na pod i ozbiljno uzdrmao.

Fury se podigao iz knockdowna i nastavio boksati, te je na kraju poslije deset rundi slavio podijeljenom odlukom sudija 2:1.

I dok neki smatraju da je Ngannou pokraden, oni koji smatraju da je ishod borbe unaprijed dogovoren pronašli su "dokaz" za to u kultnoj animiranoj seriji "Simpsonovi".

U trećoj epizodi osmoj sezone "Simpsonovih" koja je prikazana 10. novembra 1996. godine, Homer se bori protiv teškaša Dredericka Tatuma.

Homer, ćelavi bijelac sa velikim stomakom neodoljivo podsjeća na Furyja, u ringu dobija mnogo udaraca, no na kraju epizode pod nazivom "The Homer They Fall" on i pobijedi.

Tatum, čiji je lik inspirisan Mikeom Tysonom, je tamnoput i najjači je udarač na svijetu, te je to dovoljno bilo da ga uporede sa Ngannouom.

Ovo nije prvi put da ljudi mnoge događaje iz "Simpsonovih" navode kao predskazanja za ono što se događa u stvarnom svijetu, a jedno od posljednjih je bila tragedija u kojoj je poginula posada podmornice Titan.