Nova pobjeda
7

Senegalska "zvijer" uništila protivnika za manje od dvije minute treće MMA borbe

K. H.
Senegalski hrvač Oumar Kane još jednim nokautom stigao je do treće pobjede u MMA karijeri te tako još jednom dokazao da se od njega u budućnosti mogu očekivati velike stvari u ovom sportu, a s obzirom na gotovo nerealnu snagu zbog koje je postao planetarno popularan.
Ovaj Senegalac je u azijskoj promociji ONE FC za manje od dvije minute u Singapuru pobijedio Patricka Schmida, kick-boksera kojem je ovo bio debi u MMA svijetu i koji se, shodno ishodu, nije proslavio.

Oumar Kane je već na početku borbe oborio svog protivnika na pod, a nakon toga Schmid nije imao gotovo nikakve šanse i bilo je samo pitanje vremena kada će sudija proglasiti nokaut i označiti kraj meča.

Snimke hrvačkih nastupa popularnog "Reug Reuga" u Senegalu otkrivale su kako je ovaj teškaš nevjerovatno snažan čovjek koji bi itekako imao šta ponuditi u profesionalnom MMA-u, a od debija do danas je uspio ostvariti tri pobjede u isto toliko mečeva.

Sredinom decembra 2019. godine borio se protiv vrlo dobrog francuskog borca Sofianea Boukichoua, koji mu nije uspio parirati te je borba završena početkom druge runde.