Prvi dan takmičenja
57

Samardžić u finalu Evropskog Judo kupa, šest bh. takmičara u borbama za bronzu

Klix.ba
Aleksandra Samardžić i Ida Eriksson (Foto: Tino Marić)
Aleksandra Samardžić i Ida Eriksson (Foto: Tino Marić)
Borbama u kategoriji do 81 i do 90 kilograma počeo je prvi takmičarski dan na 14. Evropskom Judo kupu koji se danas i sutra održava u dvorani KSC "Sabit Hadžić" na Ilidži.

Ukupno sedam setova medalja bit će podijeljeno prvog dana takmičenja koje već tradicionalno organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine.

Osim u kategorijama -81 i -90 kilograma, džudisti su se takmičili i u konkurenciji do 100 kilograma i preko 100 kilograma, dok su se džudistkinje borile u kategorijama -70, -78 i +78 kilograma.

U finalnom bloku koji počinje odmah nakon ceremonije svečanog otvaranja, koja je zakazana za 16 sati, Aleksandra Samardžić će se boriti za zlatnu medalju u finalu kategorije do 70 kilograma. Plasman u finale Aleksandra je osigurala nakon pobjeda nad Njemicom Lisom Mueller i Šveđankom Idom Eriksson.

Za bronzanu medalju borit će se Sabina Haračić u konkurenciji do 78 kilograma, kao i Jelena Arnautović u apsolutnoj kategoriji.

Nastup u meču za bronzu izborio je i Vuk Elez. Naš reprezentativac u kategoriji do 81 kilograma s dvije pobjede otvorio je današnji nastup, no nakon poraza od Milana Buničića iz Srbije domogao se borbe za treće mjesto zahvaljujući sjajnim borbama u repesažu.

Za treće u konkurenciji džudista do 90 kilograma borit će se i Nikola Pljevaljčić, baš kao i Rajko Mirković i Igor Vračar u apsolutnoj kategoriji.

Ceremoniju svečanog otvaranja i borbe za medalje možete od 16 sati pratiti u direktnom prijenosu na TV SA.