{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samardžić: Ovo je jedan od najvećih rezultata u mojoj karijeri, ako ne i najveći

23.10.2017. u 12:15
177
31
Samardžić: Ovo je jedan od najvećih rezultata u mojoj karijeri, ako ne i najveći
177
Samardžić: Ovo je jedan od najvećih rezultata u mojoj karijeri, ako ne i najveći
Aleksandra Samardžić osvojila je srebrenu medalju na Svjetskom U21 judo prvenstvu koje se održalo u Zagrebu, a kako kaže, ponosna je na jedan od najvećih uspjeha u svojoj dosadašnjoj karijeri.
Povodom osvajanja srebrene medalje održana je konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratile Aleksandra Samardžić, kao i Arijana Jaha, generalna sekretarka Judo saveza BiH i jedna od trenerica ženskog judo tima.

Aleksandra kaže kako je srebrena medalja iz Zagreba jedan od najvećih uspjeha u njenoj karijeri te da je posebno zadovoljna iz razloga što se takmičila u najmasovnijoj kategoriji.

"Sigurno da je ovaj rezultat jedan od najvećih u mojoj karijeri, ako ne i najveći. Do ovog rezultata sam došla pobjedama nad predstavnicama Italije, Njemačke, Kosova i Brazila, da bih u finalu bila poražena od predstavnice Njemačke. U tom finalu sam imala vodstvo na početku, a nakon jedne manje greške izgubila sam šansu da osvojim zlatnu medalju. Veoma sam zadovoljna ovim rezultatom jer je moja kategorija bila jedna od najmasovnijih i najjačih na ovom prvenstvu", istakla je Aleksandra Samardžić.

Nakon toga, prisutnim se obratila i Arijana Jaha koja je u Zagrebu obavljala funkciju pomoćne trenerice.

"Ponosna sam na rezultat koji je ostvarila Aleksandra. Ona je dala svoj maksimum i bila je skoncentrisana kroz svaku borbu. U finalnoj borbi je imala prednost, nakon toga je u jednom trenutku izgubila kontrolu, a kada je njena protivnica preuzela inicijativu, izgubili smo priliku da osvojimo zlatnu medalju. S obzirom na to da Aleksandra Samardžić u ovoj godini izlazi iz juniorske konkurencije, ova velika medalja joj ostaje za historiju", rekla je Jaha.

Aleksandra Samardžić vlasnica je deset evropskih medalja u različitim starosnim kategorijama te je nositeljica olimpijske srebrene medalje za mlade iz 2014. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: