Ima opravdanje
18

Ruiz objasnio iznenađenje s kilažom uoči meča godine s Joshuom: Hrana, voda...

N. K.
Andy Ruiz Jr (Foto: AFP)
Andy Ruiz Jr (Foto: AFP)
Andy Ruiz Jr. pokušao je za Boxing Scene objasniti svoj potez s jučerašnjeg zvaničnog vaganja kojim je zbunio boksersku publiku, a vjerovatno i svog večerašnjeg protivnika Anthonyja Joshuu.
Naime, Ruiz je sve vrijeme priprema tvrdio kako je smršavio i time sve zavarao, ali se na vaganju pokazao čak sedam kilograma težim (128,6 kg) nego u prvom meču kada je šokirao britanskog boksera.

"Najeo sam se i popio puno vode prije vaganja. Također, izvagao sam se u odjeći i sa sombrerom. Da sam kojim slučajem stao na vagu onda kada su mi rekli da hoću, bio bih na isto kilograma kao i uoči borbe koja se održala 1. juna. Ipak, jak sam i spreman. Čak sam i htio biti malo teži ovaj put, samo kako bih dobio na snazi, bolje se osjećao i imao malo više dinamita u sebi. Imao bih oko 121 kilograma da se vaganje dogodilo kad sam mislio da će se dogoditi. Bez sve te hrane koju sam pojeo. Čak mislim da bih možda bio nešto lakši i od tog 121 kilograma. Na kraju nije važno koliko sam bio težak na vaganju jer znamo taktiku i kilažu s kojom ću ući u ring. I dalje sam brz i snažan", rekao je Ruiz.

Tako je službeno vaganje razotkrilo velike taktičke bitke koje su se vodile između njihovih timova uoči današnjeg ulaska u ring od 21:40 na bokserskom spektaklu u Saudijskoj Arabiji.