Njemačka
4

Roberto Soldić pred borbu s Dezom Parkerom: Sve je spremno za odbranu pojasa

Klix.ba
Roberto Soldić, jedan od najperspektivnijih MMA boraca u regiji, ovog vikenda će braniti svoju Superior FC titulu u velter kategoriji protiv izazivača Deza Parkera.

Pred njim je nastup na Superior FC 18 priredbi u njemačkom Ludwigshafenu u subotu, 16. septembra.

Mladi Vitežanin u svojoj kolekciji trenutno ima tri pojasa, onaj FFC, SBC i Superior FC-a. Do posljednjeg je došao je na Superior FC 16 priredbi u martu kada je tehničkim nokautom u trećoj rundi svladao Poljaka Rafala Lewona.

Ovog vikenda pojas će mu pokušati preoteti Britanac Dez Parker koji nosi nadimak "The Arm Collector" zbog činjenice da armbarom najčešće pobjeđuje svoje protivnike.

S obzirom da je Soldić svojih devet od deset pobjeda također završio prekidom, ne sumnjamo kako će ovo biti jedan od najintrigantnijih mečeva na Superior FC 18 popisu borbi.

"Što se tiče prezadnje borbe, nemam previše toga za reći - pobijedio sam, osvojio pojas i sada je vrijeme da ga obranim protiv Deza Parkera. Završili smo s pripremama i sve je išlo po planu. Ovim putem bih se želio zahvaliti trenerima iz UFD Gyma i Bertu Kopsu. Sve je spremno za odbranu pojasa", poručio je Soldić.

Soldićev nastup i cijelu Superior FC 18 priredbu možete pratiti uživo u subotu 16. septembra od 18 sati na FightChannelTV.com.