Novi skandal
20

Reina, Cannavaro, Aronica i tri kluba optuženi za saradnju s mafijom

Klix.ba
Pepe Reina (Foto: EPA-EFE)
Pepe Reina (Foto: EPA-EFE)
Federalni nacionalni sud Nogometnog saveza Italije optužio je Pepea Reinu (35), Paola Cannavara (36) i Salvatorea Aronicu (40) da su "održavali neprikladne odnose" s poznatom lokalnom mafijaškom organizacijom - Camorrom.

Reina, Cannavaro i Aronica osumnjičeni su da su sarađivali s vođama Camorre i osuđivanim kriminalcima Gabrieleom, Francescom i Giuseppeom Espositom, a za istu stvar optuženi su i klubovi Napoli, Sassuolo i Palermo.

Podsjetimo, Reina je prvo u sezoni 2013/14. bio na posudbi u Napoliju, a vratio se 2015. i ovog ljeta će napustiti klub jer je već ranije dogovorio transfer u Milan.

Mlađi brat mnogo poznatijeg Fabija Cannavara je dijete Napolija, za koji je igrao u sezoni 1998/99. te u periodu od 2006. do 2014. godine, nakon čega je otišao u Sassuolo.

Karijeru je završio prošle godine te otišao u kineski Guangzhou Evergrande, gdje je pomoćnik Fabiju, inače prvom treneru ekipe.

Treći optuženi Aronica je u Napoliju proveo pet godina (od 2008. do 2013.), a nakon toga je jednu sezonu nosio dres Palerma, dok je trenutno član niželigaša Calcio Sicilia.