Nije odolio
11

Pulev odgovorio Furyju: Plaši me se, pobjedit ću ga kao i njegovog rođaka

N. K.
Kubrat Pulev (Foto: AFP)
Kubrat Pulev (Foto: AFP)
Bugarski bokser Kubrat Pulev (38) oglasio se nakon komentara aktuelnog linealnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji Tysona Furyja, u kojima je Britanac rekao kako je Pulev svjesno izbjegavao borbu s njim.

Kralj cigana je izjavio kako je Pulev bio jedan od potencijalnih rival, ali da nije želio u ring sa njim, dok je bugarski superteškaš imao spreman odgovor.

"Fury koristi moje ime, kao i imena nekih drugi poznatih boksera kako bi promovisao svoje borbe i skrenuo pažnju javnosti sa činjenice da se bori samo sa anonimnim rivalima. Prije nekoliko godina Fury je bio taj koji je odbio borbu sa mnom, ali ne zato što je već imao zakazane duele, već zbog toga što je bio uplašen. Doći će red i na Furyja, a kada do tog duela dođe, protiv mene će izgledati nemoćno, baš kao i njegov rođak", rekao je Pulev.

Podsjetimo, bugarski bokser je u oktobru prošle godine jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi bio bolji od Hughieja Fury, rođaka mnogo uspješnijeg boksera teške kategorije Tysona.

Pulev u profesionalnoj karijeri, koja traje 10 godina, ima skor od 27 pobjeda (14 nokautom) i jednog poraza, od Vladimira Klička, a nikada nije bio svjetski prvak.