Uoči subotnjeg meča
101

Puhalo i Sera obavili vaganje: Puki promijenio taktiku, Mađar vidi dobru priliku

D. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki i njegov protivnik Zoltan Sera danas su obavili vaganje uoči subotnjeg meča u Domu mladih.

U glavnom meču večeri snage će odmjeriti bh. bokser Edin Puhalo sa mađarskim bokserom Zoltanom Serom.

Bit će ovo prvi meč za Irona Pukija nakon što je u oktobru poražen od Crnogorca Dilana Prašovića, a time i ostao bez meča za titulu svjetskog prvaka u kruzer kategoriji.

Danas u Puhalo i Sera obavili vaganje, naš borac je bio težak 90,1 kg, dok je Mađar "izvagao" 88,4 kg

"Uložili smo velike napore da bismo organizovali ovu manifestaciju uprkos problemima s pandemijom koja nam je napravila puno problema. Uspjeli smo uz podršku organizatora i sponzora, dok su državne institucije mogle bolje. Nadam se da ću odraditi vrhunsku borbu i da ću pobijediti. Promijenio sam taktiku, neću više ići furiozno kao prije. Dosad sam bio spreman i radio sam mečeve s odličnim protivnicima, ali nisam uspijevao da se predstavim u najboljem svjetlu, da pokažem sve ono na čemu sam radio. Razlog je pritisak zbog organizacije, te stvari su me koštale. Međutim, sada radim drugačije s trenerom Ivanom Filipovićem, drugačije se pripremam i boksam", izjavio je Puhalo.

Potom se medijima obratio i mađarski bokser.

"Poznajem protivnika, dobar je i opasan, ali je ovo dobra prilika za mene. Niko ne može predvidjeti šta će se dogoditi na meču, ali ja ću dati sve od sebe", kazao je Zoltan.

U Domu mladih je na programu ukupno šest mečeva.