Sjajni rezultati
89

Premijer KS Adem Zolj primio Larisu Cerić: Svaka medalja koju osvoje naši sportisti je zlatna

Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj primio je danas bosanskohercegovačku džudo reprezentativku Larisu Cerić koju je predvodio njen selektor Branislav Crnogorac, povodom osvajanja bronze na Evropskom klupskom prvenstvu u Bukureštu, kao i zbog njenih sjajnih rezultata koje je osvojila u toku ove godine.

"Raduje me činjenica da sam kao pojačanje turskog Galatasaraya uspjela osvojiti medalju, te ovu bronzu dodala riznici medalja sa evropskih prvenstava. Trener Galatasaraya me izabrao da se borim u ključnom meču protiv italijanskog Fiamma Giallea. Svojom pobjedom sam doprinijela osvajanju bronzane medalje. Imali smo jako kvalitetan tim i na kraju smo došli do medalje", rekla je Cerić.

Najavila je da već sutra putuje na Masters u Kinu, koji je ujedno i zadnji ovogodišnji turnir.

U ovoj godini ostvarila je slijedeće vrhunske rezultate: Svjetsko prvenstvo za seniore 3. mjesto-bronzana medalja Baku Azerbejdžan, Europsko prvenstvo za seniore 2. mjesto-srebrena medalja Tel Aviv Izrael, Grand Slam 1. mjesto-zlatna medalja Ekaterinburg Rusija, Grand Prix 2. mjesto, srebrena medalja Antalija, Turska.

Zbog postignutih rezultata bosankohercegovačka sportska heroina Larisa zasigurno upisuje kao svoju rezultatski najuspješniju godinu, jer ne samo da je jedina iz naše domovine koja je do sada uspjela da bude prva na svjetskoj rang listi u bilo kojem sportu, nego je proglašena i za najbolju sportiskinju BiH u 2018.godini.

Ovom prilikom, zahvalila se Vladi Kantona Sarajevo na dosadašnjoj podršci u njenim naporima da ostvari ovakve rezultate koji je dodatno motivišu da nastavi raditi i težiti ka novim uspjesima.

Premijer Zolj je čestitao našoj reprezentativki na vrhunskim rezultatima ostvarenim na međunarodnom planu te istakao da je za njega svaka medalja koju osvoje naši sportisti zlatna, s obzirom na uvjete u kojima treniraju.

"Nama je u interesu da nas u svijetu priznaju kao sposobne ljude koji postižu najbolje rezultate, te da na taj način promijenimo svijest o nama i našoj domovini, jer mi zaista imamo vrhunske sportiste i umjetnike na koje smo ponosni", poručio je premijer Zolj.