Zakazan za 29. juni
151

Poznati učesnici K-1 turnira u Sarajevu, borit će se za odlazak u Japan

D. B.
Kao što je ranije najavljeno, u Sarajevu će 29. juna biti održan K-1 turnir, čiji će pobjednik otputovati na završni turnir u Japan, a sada su poznata imena učesnika.

Bh. borilački sport je ovu priliku dobio zahvaljujući proslavljenom bh. K-1 borcu Dževadu Poturku, koji se tokom svoje duge karijere borio u Japanu, a uz to i zaslužio povjerenje i poštovanje čelnika poznate organizacije.

"Bit će to spoj mladoski i iskustva, starih i mladih samuraja koji će se boriti u Sarajevu, a turnir će pratiti i japanski promotori koji stižu iz Tokija. Očekujemo i dolazak šampiona iz svijeta boksa, karatea, judoa, K-1 i drugih sportova", izjavio je Poturak te naveo da će više detalja biti saopćeno na konferenciji za medije planiranoj za 29. april u glavnom gradu BiH.

Na turniru će se boriti teškaši, a to su Ivan Bartek (Slovenija), Adnan Redžović (BiH), Igor Mihaljević (Hrvatska), Claudio Istrate (Italija), Nidal Bchiri (Maroko), Danilo Tošić (BiH), Alin Nechita (Rumunija) i Kadir Yildrim (Turska).

"Čeka nas noć emocije, snage, izdržljivosti i hrabrosti, a borci će trebati podršku onih koji uživaju u adrenalinu. Pozivamo sve one koji vole uživati u čarima borilačkog sporta da dođu i podrže svog favorita", poručio je Poturak.

Ovaj turnir će biti održan u velikoj dvorani Skenderije, gdje se očekuje više od 6.000 gledatelja.