UFC
2

Povratak otpisanih: Weidman protiv Gasteluma 23. jula

Klix.ba
UFC po prvi puta stiže na Long Island s UFC on FOX: Weidman vs. Gastelum eventom. Ovu sjajnu priredbu predvodit će obračun u srednjoj kategoriji, a i sam pogled na ostala imena odmah otkriva da nas čeka vrlo uzbudljiva večer.

Weidman se vraća nakon poraza, Gastelum nakon suspenzije

Bivši UFC-ov prvak srednje divizije, Njujorčanin Chris Weidman (13-3 MMA, 9-3 UFC), borit će se pred svojom vlastitom publikom na Long Islandu protiv Kelvina Gasteluma (13-2 MMA, 8-2 UFC) u glavnoj borbi večeri. Weidman je sad već zaredao tri poraza, uključujući i poraz u meču u kojem je izgubio tehničkim nokautom od Gegarda Mousasija na UFC-u 210 u Buffalu. Na istu odluku se i žalio i izjavio kako se više neće boriti na eventima pod nadležnošću Njujorške atletske komisije. Međutim, očito nije mogao odbiti meč na vlastitom terenu, pogotovo sad kad se Mousasi više ne bori pod UFC-ovim krovom pa ne postoji ni šansa za revanš.

Kelvin Gastelum se, s druge strane, vraća u oktogon nakon 90 dana suspenzije koju je zaradio kad je pao na doping testu i to na marihuanu. To ga je stajalo i pobjede nad Vitorom Belfortom kojeg je uvjerljivo zaustavio u ožujku u Brazilu, no meč je ipak proglašen nevažećim. U meču prije toga se vratio iz veltera u srednju i vrlo uspješno porazio Tima Kennedyja.

Okršaj veterana u pero diviziji

Iskusni veterani Dennis Bermudez (16-6 MMA, 9-4 UFC) i Darren Elkins (22-5 MMA, 12-4 UFC) bore se u sunaslovnoj borbi ovog nadolazećeg eventa, što jamči iznimno zanimljivu borbu dva prekaljena ratnika s puno mečeva u svom rezimeu.

Nakon što je izgubio od Diega Brandaa u finalima 14. sezone TUF-a, Bermudez je zaredao sedam uzastopnih pobjeda koje su uključivale i četiri bonusa, a nije naodmet spomenuti ni to što je i jedan od skalpova koje je skinuo i onaj trenutačnog prvaka Maxa Hollowaya. No nakon tog uspješnog niza, naišao je na Ricarda Lamasa i Jeremyja Stephensa koji su ga zaustavili. Na pobjedničke staze se vratio na UFC Fight Nightu 2016. godine kad je jednoglasnom odlukom pokazao da je bolji od Tatsuye Kawajirija nekon čega je više bodova skupio i od Ronyja Mariana Bezerre. Međutim, taj uspješni niz nije predugo trajao jer ga je na UFC Fight Nightu u Houstonu brutalno nokautirao Chan Sung Jung, "The Korean Zombie“ i to u svom povratničkom meču nakon pauze od tri i pol godine.

Trinaestoplasirani Elkins ima običaj nizati pobjede koje tu i tamo prekine poneki poraz. No poraze ne niže. Tako je u svom zadnjem zamahu nanizao četiri pobjede od kad je promijenio kamp i pridružio se slavnom Team Alpha Maleu u Kaliforniji. Regionalnoj publici sigurno je zanimljiva i činjenica da je u martu, na UFC-u 209 pobijedio i Mirsada Bektića. Bektić ga je prebijao dvije runde, ali Elkins se nije predavao, da bi u trećoj uspio snažno pogoditi Bektića u glavu i dovršiti ga udarcima. I u tome upravo leži čar iskusnih boraca. To mu je bila prva pobjeda prekidom u četiri godine koja mu je donijela i prvi bonus u UFC-u.

Od ostalih imena koja će nas zagrijati za glavne borbe treba svakako spomenuti poluteškaški obračun Giana Villantea (15-8 MMA, 5-5 UFC) i Patricka Cumminsa (9-4 MMA, 5-4 UFC) koji su se trebali boriti još zimus te Jimmieja Riveru (20-1 MMA, 4-0 UFC) i Thomasa Almeidu (21-1 MMA, 5-1 UFC) koji se bore u bantamu.

UFC on FOX 25 ne propustite u noći sa subote na nedjelju, 23. jula, a izravan prijenos glavnog dijela večeri pratite od 2:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u.

UFC ON FOX 25

Chris Weidman vs. Kelvin Gastelum Dennis Bermudez vs. Darren Elkins Patrick Cummins vs. Gian Villante

Jimmie Rivera vs. Thomas Almeida

Borbe se mogu pratiti na Fight Channel PPV-u ili na FightChannelTV.com.