Prepun samopouzdanja
0

Poirier najavio pobjedu protiv McGregora: Samo mi je potrebno "preživjeti" prvu rundu

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
MMA borac Dustin Poirier u noći sa subote na nedjelju imat će treću borbu protiv Irca Conora McGregora, a u izjavi za medije objasnio je pod kojim uslovima će opet ostvariti pobjedu.

Pomenuti dvojac će borbu održati u lakoj kategoriji (do 70 kg), a u najavi meča Poirier je istakao da svi očekuju identičnu taktiku kao u borbi održanoj na početku ove godine kada je niskim udarcima (low kick) "uništio" McGregora i znatno ga oslabio prije nokauta.

Dalje ističe da i McGregor vjerovatno očekuje takav pristup, pa se on u posljednje vrijeme više posvetio blokiranju takvih pokušaja.

"Nastavit ću s niskim udarcima u list koji su bili bitni za moju prošlu pobjedu. Međutim, on će ih vjerovatno pokušati blokirati jer ima veliko iskustvo poznavanja borilačkih vještina, ali eto, ne zna šta ću ja uraditi. Svi očekuju niske udarce, a ja više radim na tome kako da ih blokiram", rekao je Poirier.

Dalje je rekao kako će on sigurno ostvariti pobjedu ukoliko borba ode u drugu, treći ili četvrtu rundu i da će, ukoliko bude potrebno "nešto više", on sigurno imati snage da ostvari trijumf.

"Siguran sam da će Conor ovog puta biti puno agresivniji, a ja ću pokušati da ne dozvolim da se borba razvija sama od sebe. Mislim da je u prošloj borbi shvatio da se ipak znam boriti kako vrijeme odmiče. Da sam na njegovom mjestu, pokušao bih sebe poremetiti i ne dozvoliti da uđem u ritam. Ako borba ode u drugu, treću ili četvrtu rundu i ako bude potrebe da se 'mučimo', onda ja pobjeđujem. U takvom dijelu dolazim do pobjede u deset od deset slučajeva", otrkio je Poirier u razgovoru za ESPN.

U prvom održanom meču 2014. godine McGregor je slavio tehničkim nokautom, a Poirier mu je uzvratio na isti način krajem januara ove godine.

Inače, pobjednik ovog meča mogao bi biti idući izazivač za titulu u lakoj kategoriji koju odnedavno drži Charles Oliveira. UFC 264 će biti održan u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu.